LIFESTYLE 20 octombrie 2015

Cine nu ar trebui să mănânce ciocolată

de Covasna Media | 580 vizualizări

O cantitate de ciocolată neagră consumată cu moderaţie este benefică pentru sănătate, susţin nutriţioniştii. Dar tot ei atrag atenţia că nu oricine se poate bucura de acest dulce pe bază de cacao şi zahăr.

Nu mai e un secret că ciocolata neagră este un aliment sănătos. Cu toate acestea trebuie să avem în vedere un aspect foarte important: ciocolata neagră este un aliment cu o densitate energe­tică foarte mare. Reţineţi că 100 de grame de ciocolată neagră (minimum 35% cacao şi 55-65% zahăr) conţin 550 de calorii.

Iată, potrivit adevarul.ro, cine nu ar trebui să mănânce ciocolată:

Copiii sub 3 ani, femeile care alăptează

Ciocolata conţine teobromină, o substanţă asemănătoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandată, sub nicio formă, copiilor cu vârsta sub 3 ani sau celor care prezintă ADHD (sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie). Şi femeile care alăptează este bine să se abţină de la consumul de ciocolată, mai ales cea cu un conţinut bogat de cacao, deoarece substanţa psiho-stimulantă poate trece în laptele matern.

Persoanele care suferă de insomnii sau migrene

Tot din cauza efectului stimulant asupra sistemului nervos central, ciocolata nu ar trebui să intre în dieta persoanelor predispuse la insomnii, iar din acest punct de vedere, nicidecum nu ar trebui consumată după-amiază şi seara. Ciocolata face parte din lista alimentelor responsabile de declanşarea crizelor de migrenă. Dr. Paul Crawford şi dr. Michael Simmons au stabilit, încă din 2006, o legătură directă între consumul de ciocolată şi migrenă. De vină sunt sulfiţii din compoziţia ciocolatei.

Diabeticii şi cei cu boli renale

Ciocolata conţine zahăr, chiar şi cea amăruie. Cu cât concentraţia de cacao este mai scăzută, cu atât creşte cantitatea de zahăr dintr-o ciocolată. Atunci este lesne de înţeles de ce diabeticii nu ar trebui să mănânce ciocolată sau cel puţin să nu facă excese. Pe de altă parte, ciocolata conţine oxalaţi, motiv pentru care persoanele care suferă de pietre la rinichi sau de gută nu ar trebui să mănânce ciocolată.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.