LIFESTYLE 19 februarie 2015

Cinci noi reguli de sănătate pe care ar trebui să le urmaţi

de Covasna Media | 294 vizualizări

O viaţă sănătoasă nu înseamnă limitări stricte, de multe ori nerealiste, care ne îngreu­nează viaţa. Un stil de viaţă adecvat înseamnă o stare de spirit mai bună, mai multă energie şi res­pectarea trucurilor care ne ajută să ne menţinem în formă. Următoarele cinci reguli de sănătate ar putea fi un început bun.

1. Nu toate sfaturile legate de micul dejun sunt bune. Fiţi selectiv

Ar fi bine să evitaţi fructele şi cerealele dimineaţa. Nu aveţi nevoie de zahăr şi gluten. Puteţi începe ziua cu o porţie de grăsimi sănătoase. Încercaţi ouăle fierte cu verdeţuri sau jumătate de avocado, stropit cu suc de lămâie sau ulei de măsline.

2. Nu mai număraţi caloriile

Numărarea caloriilor vă poate distrage, ceea ce înseamnă că este posibil să ajungeţi să consumaţi îndulcitori artificiali, care nu sunt recomandaţi pentru un organism sănătos. În loc de a pune calorie peste calorie încercaţi să vă concentraţi pe consumul alimentelor curate, bogate în substanţe nutritive.

3. Nu ignoraţi picioarele

Purtaţi-vă frumos cu picioarele dumnea­voastră. În timp ce faceţi de mâncare sau spălaţi vasele, învârtiţi o minge de tenis cu un picior, apoi schimbaţi. Sunt suficiente cinci minute la fiecare picior pentru a vă relaxa muşchii. În plus, încercaţi să petreceţi cât mai puţin timp în pantofi inconfortabili.

4. Uleiul de măsline în salată este mai bun decât uleiul de măsline folosit la gătit

Grăsimile bune, hrănitoare, pe care le obţineţi din uleiul de măsline extra-virgin se modifică atunci când acesta este încălzit.

5. Pentru fiecare oră de muncă, plimbaţi-vă câte cinci minute

Acesta este un sfat care pare uşor, dar este foarte greu de respectat. După 55 de minute de muncă, ridicaţi-vă şi plimbaţi-vă timp de cinci minute. Practica este sănătoasă atât pentru corp pentru că vă ajută să vă ridicaţi de pe scaun, cât şi pentru minte, pentru că vă dă şansa de a vă elibera de gândurile negative, scrie Medlive.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.