LIFESTYLE 20 ianuarie 2015

Cinci mituri despre căderea părului

de Covasna Media | 417 vizualizări

Căderea părului este un subiect extrem de discutat şi din această cauză au apărut, de-a lungul timpului, numeroase mituri care încearcă să explice de ce unele persoane se confruntă cu această afecţiune. Iată care sunt cele mai comune 5 mituri despre căderea părului, potrivit Medlive:

1. O să vă cadă părul dacă mama tatălui a avut această problemă.

Realitatea: Nu putem prezice gradul în care ne vom pierde părul dacă ne uităm la arborele genealogic. La fel ca multe alte trăsături, căderea părului este poligenetică, ceea ce înseamnă că soarta dumneavoastră în această privinţă va fi stabilită de o distribuire aleatorie a genelor de la ambii părinţi.

2. Căderea părului apare odată cu înaintarea în vârstă.

Realitatea: Puteţi începe să pierdeţi din ce în ce mai multe fire de păr la orice vârstă. „Dacă aveţi o predispoziţie genetică, părul dumneavoastră poată să înceapă să cadă încă din adolescenţă”, a explicat Paradi Mirmirani, medic dermatolog.

3. Dacă vă spălaţi prea des pe cap o să aveţi părul mai subţire.

Realitatea: Când vă spălaţi pe cap, practic, curăţaţi scalpul, iar acest lucru nu are legătură şi nu va afecta rădăcina firelor de păr.

4. Anticoncepţionalele cauzează căderea părului.

Realitatea: Acest mit este pe jumătate adevărat. Femeile care sunt predispuse genetic să piardă păr au foliculi care sunt mai sensibili la hormonii responsabili pentru trăsăturile masculine şi pentru sănătatea reproductivă. Deci, dacă anticoncepţionalele pe care le folosiţi sunt bogate în progesteron, este posibil ca acestea să cauzeze căderea părului.

5. Suplimentele ajută la păstrarea părului.

Realitatea: Momentan nu există nicio cercetare convingătoare care să arate că suplimentele împiedică pierderea părului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.