LIFESTYLE 10 decembrie 2014

Cina de Crăciun este dăunătoare animalelor de companie

de Covasna Media | 601 vizualizări

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că mulţi dintre proprietarii de câini ignoră avertismentele veterinarilor de a nu oferi animalelor alimente destinate consumului uman, punând astfel în pericol sănătatea câinilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit dailymail.co.uk.

Studiul, realizat de compania Forthglade, care produce hrană pentru animale de companie, a descoperit că cea mai mare parte a proprietarilor de câini încalcă de Crăciun sfaturile veterinarilor de a nu oferi alimente destinate consumului uman patrupedelor.

Cina de Crăciun este îndeosebi una periculoasă pentru animale, pentru că li se oferă alimente cu care sistemul lor digestiv nu este obişnuit şi pe care le vor digera foarte greu. Mâncărurile foarte grase, pe care animalele le vor mânca cu poftă, pot induce voma, mai ales dacă e vorba de câini care mănăncă foarte rar astfel de alimente.

Dulciurile pot induce o stare de agitaţie, având un conţinut mare de zahăr, în acest caz animalele confruntându-se cu un exces de ener­gie pe care va trebui să îl consume cumva.

O atenţie deosebită trebuie acordată alimentelor care conţin ciocolată, pentru că aceasta nu este deloc bine tolerată de organismul animalelor, iar stafidele, ingredient des folosit în cozonaci, pot provoca probleme renale câinilor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.