LIFESTYLE 10 iunie 2015

Cercetătorii au descoperit o legătură uimitoare între luna naşterii şi riscul apariţiei unor boli

de Covasna Media | 501 vizualizări

Cercetătorii au descoperit o legătură surprinzătoare între luna naşterii şi riscul apariţiei unor boli, precum cele de inimă, infecţioase şi ADHD.

Chiar dacă unele persoane nu văd o legătură între luna naşterii şi indiciile legate de boli, comunitatea ştiinţifică a oferit un fundament serios.

"Savanţii sunt oameni cu mintea deschisă, cât timp există date care să susţină teoriile!", a declarat dr. Nicholas Tatonetti, profesor universitar asistent în informatica biomedicală şi totodată coordonatorul studiului. "Luna naşterii reprezintă o variabilă pentru expunerea la mediul înconjurător. Este binecunoscut faptul că mediul poate fi un factor în dezvoltarea omului".

Potrivit gandul.info, pentru acest studiu, cercetătorii au analizat o mostră de 1,7 milioane persoane, furnizate de baza de date a oraşului New York, care cuprinde peste 1.600 de boli.

Aceştia au descoperit că 55 din boli sunt "dependente" de luna naşterii. Momentul anului în care se naşte un om ţine de factorii de mediu la care este expus în timpul naşterii şi dezvoltarea lui, au explicat cercetătorii.

"Sezonalitatea este o variabilă pentru factorii de mediu, în momentul naşterii şi învăţăm mai multe despre rolul lunii naşterii şi al interacţiunii dintre gene, foarte importante în dezvoltarea noastră", a declarat Tatonetti. "Aceasta poate fi o modalitate prin care poţi "cartografia" efectele genelor şi a mediului înconjurător".

Care sunt lunile cu cele mai mari riscuri pentru nou-născuţi

- În general, bebeluşii născuţi în luna octombrie sunt mai predispuşi la boli, iar cei născuţi în luna mai prezintă un risc mai redus

- Riscul pentru astm este mai mare pentru cei născuţi în iulie şi octombrie

- Bebeluşii născuţi în noiembrie prezintă un risc mai mare de ADHD

- Bebeluşii născuţi în martie prezintă un risc mai mare cu privire la apariţia bolilor de inimă

- Bebeluşii născuţi iarna prezintă un risc mai mare cu privire la apariţia afecţiunilor neurologice

Înainte de a fugi la medic, mămicile trebuie să ştie că cercetătorii nu pot emite o judecată care să determine o acţiune "preventivă".

"Cel mai important aspect legat de studiul nostru este că ar putea deschide drumul pentru alte cercetări în domeniu", a declarat Tatonetti. "Odată ce vom avea aceste mecanisme, vom putea oferi recomandări legate de stilul de viaţă şi dietă".

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.