LIFESTYLE 25 august 2014

Cele mai bune remedii pentru vânătăi

de Covasna Media | 474 vizualizări

Cum se formează vânătăile? Ei bine, pielea noastră este destul de rezistentă. Atunci cand suferă o lezi­une, nu se rupe neapărat, dar sub piele se pot sparge mici vase de sânge. Atunci sângele din acestea se revarsă în ţesut, formând o pată roşie sub piele, un hematom. Acesta poate trece în câteva ore sau, dacă nu, se poate forma o vânătaie.

De regulă, reacţionează şi senzorii de durere, care transmit mesajul la creier. Sângele care iese din leziune va fi descompus în câteva zile de celulele de protecţie ale organismului. în acest timp, pata devine verde, apoi galbenă, pentru ca, în cele din urmă, pielea sa revină la culoarea normală.

Frunzele de varză

Varza este foarte bună pentru combaterea vânătăilor. De asemenea, leguma este un bun calmant pentru durere şi eficientă în elimi­narea umflăturii. Se aplică pe rană cataplasme (2-3 frunze d varză) pe zona afectată si se lasă să acţioneze timp de câteva ore. Înainte de a fi folosite frunzele de varză trebuie foarte bine clătite cu apă.

Cartoful crud

Cartoful crud este şi el un excelent remediu pentru vânătăi, deşi nu foarte multe persoane ştiu asta. Pentru a scăpa rapid de o vânătaie nu trebuie să faci altceva decât să razi un cartof crud sau, pur şi simplu, să-l feliezi. Pune cartoful răzuit într-o bucată de tifon şi aplică pe vânătaie.

Acelaşi tratament este de folos în caz de de arsuri, cearcăne sau umflături ale pleoapelor, dar şi pentru ameliorarea durerilor de cap.

Infuzia din plante medicinale

Salvia, rozamarinul, sunătoa­rea, toate aceste plante sunt eficiente în tratamentul vânătăilor și contuziilor. Se pune la jumătate de litru de apă două linguri de salvie, o lingură de rozmarin şi trei de sunătoare. Lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se înmoaie o bucată de tifon în infuzie și se aplică pe zona afectată. Repetă procedeul de câteva ori pe zi până la reducerea vânătăii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.