LIFESTYLE 18 august 2014

Cele mai bune alimente pentru imunitate

de Covasna Media | 57 vizualizări

Pentru a face faţa valurilor de gripe şi răceli, organismul are nevoie de puţin ajutor, mai ales când este obosit sau nivelul stresului e ridicat. În farmacii, există preparate pentru stimularea imunităţii, însă există şi alimente care pot servi acestui scop.

Zinc. Carnea de vacă, porc, miel şi peştele conţin zinc, un element esenţial sănătăţii organismului. El întăreşte sistemul imunitar prin acţiunea sa antioxidantă şi prin stimularea activităţii leucocitelor.

Betacaroten. Morcovii, dovleacul şi cartofii dulci conţin din belşug acest element care ajută organismul să-şi sporească celulele imunitare. Fiind şi un antioxidant puternic, contribuie la anihilarea radicalilor liberi, vinovaţi de scăderea capacităţii de apărare a organismului.

Vitamina E, prezentă în peşte, ouă, brânză, lapte integral, caise, spanac şi ciuperci, este un antioxidant important care susţine sistemul imunitar, stimulând producerea celulelor care distrug germenii şi bacteriile.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.