LIFESTYLE 21 iulie 2015

Ceai, fructe și legume indicate pentru scăderea în greutate

de Agerpres | 645 vizualizări

Mulți profită de vacanța și concediul estivale pentru a face sport și a pierde kilogramele în plus. Pentru a accentua beneficiile acestor eforturi se recomandă consumul anumitor fructe și legume, fără a uita ceaiul. Dintre ele, le-pays.fr a selectat zece.

Fructul ideal pentru slăbit este pepenele, pentru că este bogat în minerale (betacaroten, magneziu, fosfor, calciu, fier, cupru și zinc). În plus, are calități laxative care accelerează tranzitul, evitând astfel stocarea alimentelor și luarea în greutate. Și conținutul mare de fibre este un atu în favoarea „abdomenului plat”, iar aportul caloric este scăzut (38 Kcal/100 g).

Ceaiul este și el indicat vara. Prima sa calitate este că nu aduce nicio calorie (0 Kcal/100 g), iar celălalt atu îl constituie faptul că polifenolii ajută la arderea lipidelor. În plus, proprietățile sale diuretice facilitează eliminarea toxinelor.

Puternic antioxidant, lămâia este un important aliat pentru sănătate. Foarte bogată în vitamina C, ajută organismul să digere mai bine alimentele, activând secreția bilei. Acidul citric din lămâi contribuie la înlăturarea depozitelor de grăsimi și proteine din stomac, iar valoarea sa calorică este de 33 Kcal/100 g.

Și ananasul este cunoscut ca unul din cele mai bune fructe pentru slăbire. El conține bromelaină, enzima prin excelență care arde grăsimile. Aceasta favorizează eliminarea lipidelor, ducând la distrugerea țesuturilor celulitice. Conținutul său caloric este de 33 Kcal/100 g.

Ridichile negre, foarte bogate în proteine vegetale și iod, au calitatea de a tăia pofta de mâncare. Ele activează funcționarea tiroidiană și au efect detoxifiant. Puterea lor calorică, foarte scăzută, este de 17,8 Kcal/100 g.

Mărarul conține peste zece compuși antioxidanți, în principal flavonoide, care înlătură radicalii liberi. Este foarte bogat în potasiu și calciu, puterea lui calorică fiind mică (2—cal/100 g). Asigură astfel necesarul de minerale fără a adăuga niciun gram la greutate.

Morcovii au un conținut ridicat de carotenoide (vitamina A), betacaroten și alfacaroten. O porție de 100 g de morcovi asigură mai mult de jumătate din nevoia zilnică de vitamina A a unui adult. În plus, conțin și vitaminele B și K, având și o cantitate semnificativă de potasiu, calciu, magneziu și fier. Aportul lor caloric este de 36 Kcal/100 g.

Roșiile cherry sunt bogate în magneziu, calciu și vitaminele C și B9. Calitățile lor diuretice asigură eliminarea unei mari părți a toxinelor, evitând astfel depozitarea lor. Puterea lor calorică este de 29 Kcal/100 g.

Datorită marii cantități de fibre, zmeura facilitează tranzitul. Ea este bogată și în vitamina C, magneziu și calciu, și are o valoare calorică de 45 Kcal/100 g.

Castraveții, alcătuiți în proporție de 97% apă, sunt cel mai bun diuretic din lista propusă de le-pays.fr. Ei accelerează tranzitul și favorizează pierderea în greutate. Sunt bogați în vitamina K, având o putere calorică foarte scăzută (12 Kcal/100 g).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.