LIFESTYLE 17 iulie 2013

Ce se întâmplă dacă bei zilnic un pahar de băuturi acidulate

de Covasna Media | 621 vizualizări

Prin consumul unui singur pahar de băutură carbogazoasă dulce în fiecare zi riscul dezvoltării diabetului de tip II creşte cu o cincime, avertizează oamenii de ştiinţă.

Un amplu studiu recent, la care au participat aproximativ 30.000 de persoane, a demonstrat că riscul putea creşte şi cu 22% în cazul consumului zilnic al unei cutii obişnuite de băutură răcoritoare care conţine zahăr, scrie dailymail.co.uk.

De altfel, specialiştii au stabilit anterior că acest tip de băuturi este responsabil pentru creşterea în greutate şi apariţia obezităţii, atrăgând, de asemenea, atenţia asupra faptului că ar putea duce şi la declanşarea diabetului de tip II, prin creşterea rezistenţei la insulină.

Apariţia diabetului de tip II este determinată în primul rând de stilul de viaţă sedentar, de creşterile de masă corporală şi de adoptarea unui regim alimentar dezechilibrat. Boala apare în momentul în care organismul îşi pierde capacitatea de a procesa zahărul din sânge, acesta acumulându-se în cantitate mare şi afectând, în timp, diferite organe.

"Ţinând cont de creşterea consumului de băuturi dulci în Europa, mesajul cu privire la efectele dăunătoare ale acestora asupra sănătăţii ar trebui transmise imediat către populaţie. Mai mult, numărul de persoane care au participat la acest studiu şi care au fost afectate de consumul de băuturi dulci demonstrează că rezultatele cercetării noastre nu sunt deloc întâmplătoare", a afirmat medicul Matthew Hobbs, unul dintre autorii studiului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.