LIFESTYLE 28 iunie 2015

Ce se întâmplă dacă bei apă cu bicarbonat pe stomacul gol

de Covasna Media | 2098 vizualizări

Bicarbonatul, produsul pe care orice gospodină îl are în bucătărie, are efecte benefice asupra sănătăţii organismului. Printre altele, acesta are efect antiacid şi previne apariţia infecţiilor urinare.

Deşi utilizat deseori în bucătărie, mai ales la prepararea prăjiturilor, puţini ştiu că bicarbonatul are efecte benefice asupra sănătăţii organismului. Aşadar, un pahar cu apă cu bicarbonat băut pe stomacul gol poate avea proprietăţi miraculoase. Iată, aşadar, câteva dintre beneficiile consumului de bicarbonat, potrivit divahair.ro:

1. Efect antiacid - Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru hiperaciditate gastrică. Dacă bei zilnic apă cu bicarbonat de sodiu, neutralizezi acidul hidrocloric din stomac şi remediezi problema. Totodată, efervescenţa acestei băuturi vindecătoare induce eructaţia (eliminarea gazelor din stomac pe gură), ceea ce previne balonarea şi arsurile gastrice.

2. Eliminarea pietrelor la rinichi - Litiaza renală afectează o mare parte din populaţie, unul dintre principalele motive fiind faptul că oamenii nu se hidratează corespunzător. Bea câte un pahar de apă cu bicarbonat zi de zi şi vei reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi.

3. Prevenirea infecţiilor urinare – Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru infecţiile urinare şi ca metodă de prevenire a acestora, datorită proprietăţilor lui antiseptice şi datorită faptului că reduce aciditatea urinei.

Cum să consumi corect apa cu bicarbonat de sodiu

Pentru început, trebuie să îţi cumperi hârtie pentru măsurarea pH-ului, pentru a testa valoarea acestuia din urină şi salivă. Cum te trezeşti dimineaţa, pH-ul salivei tale ar trebui să fie între 7.0 şi 7.4, înainte să bei lichide.

Urina va fi mai acidă dimineaţa. La prima oră, pH-ul urinei ar trebui să aiba valori între 6.0 şi 7.0, urmând să crească pe parcursul zilei.

Măsoara pH-ul câteva zile la rând, notându-ţi undeva rezultatele. Dacă observi că valorile sunt mult sub cele dezirabile, poţi folosi apa cu bicarbonat de sodiu pentru a le echilibra.

Este de ajuns să bei un pahar de apă în care ai adăugat o linguriţă de bicarbonat de sodiu de două ori pe zi, preferabil pe stomacul gol. Continuă să îţi monitorizezi pH-ul şi poţi creşte doza (un pahar sau doua în plus), până observi o îmbunătăţire.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.