LIFESTYLE 31 octombrie 2019

Ce să faci de Halloween la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1702 vizualizări

Idei pentru weekendul ce urmează 

Covăsnenii care vor să guste din plin din atmosfera de Halloween trebuie să știe că și la Sfântu Gheorghe se vor organiza evenimente care vor marca această zi. Astfel, în weekend-ul acesta, în reședința de județ vor avea loc, printre altele, o alergare tematică în măști, sculpturi în dovleci și ateliere pentru copii.

În Labirint, cafeneaua comunitară de relaxare educativă pentru familiile din Sfântu Gheorghe, cei mici își vor putea crea cu mânuțele lor costumele de Halloween, pălării de vrăjitoare, păianjeni, vampiri sau lilieci. Totodată, copiii pot veni și costumați, iar la final cel mai creativ personaj va fi premiat. Nelipsiți vor și  tradiționalii dovleci, în care micuții vor putea sculpta fețe hazlii. 

„Dovleceii mai mici îi decorăm cu acril. Între timp, citim povești de Halloween! Pe lângă atelier, jucăm jocuri creative: găsim comorile (castane, dovlecei, pietre fermecate. Organizăm și o cursă cu obstacole, concurs de costume Halloween, concurs de desenat dovleac glumeț”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook. 

Evenimentul va avea loc joi, pe 31 octombrie, între orele 16:00 și 18:00, pe strada Ciucului 21. Vârsta minimă este de trei ani, iar biletele costă 10 lei. 

Seara, alergare în măști de Halloween 

Costumele de Halloween vor putea fi observate joi și pe străzile din Sfântu Gheorghe. Membrii echipei Fitness Tribe îi provoacă pe locuitorii orașului să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului „Halloween Run” care va avea loc joi, 31 octombrie. Participanții, costumați ca atare,  vor avea de parcurs  un traseu de nouă kilometri pe străzile municipiului. Startul se va da din fața Teatrului Tamási Áron, de la ora 20:00. 

100 de lumânări, aprinse pe 1 noiembrie 

În curtea localului Szimpla din centrul orașului, vineri, 1 noiembrie, de la 19:00, vor fi aprinse 100 de lumânări. Doritorii sunt invitați să fie martorii acestui moment. 

„În data de 1 noiembrie, la Szimpla va fi seara cu lumânări și indiferent cum numești ziua de azi, Halloween, Ziua Morților, Ziua Tuturor Sfinților, noi vom aprinde 100 de lumânări. Vă vom aștepta cu o atmosferă caldă, cu mirosul îmbietor al renumitului vin fiert Szimpla, căruia i s-a dus vestea peste mări și țări, și cu celelalte bunătăți cu care v-aţi obișnuit deja”, scriu organizatorii pe Facebook.  

Pumkin day sau ziua dovlecilor

Tot la Szimpla, sâmbătă, pe 2 noiembrie, copiii și adulții vor putea sculpta în dovleci. Accesul la eveniment este gratuit.  „Dovlecii sunt pregătiți,  așa că nu lipsește decât creativitatea voastră. Cele mai frumoase creații vor fi premiate! Juriul format din specialiști va decide care dovlecei sculptați sunt cei mai cei. În timp ce băieții își demonstrează talentele în arta sculpturii, fetele își vor arăta măiestria în arta gătitului. Evident, merge și invers”, se arată în descrierea evenimentului. 

Totodată, și alte localuri din reședința de județ organizează petreceri tematice cu măşti, costume de vampiri, schelete, fantome, dar şi nelipsiţii dovleci scobiţi. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.