LIFESTYLE 31 august 2014

Ce avantaje au bărbaţii mai mici de înălţime...

de Covasna Media | 1122 vizualizări

Mai multe studii au scos în evidenţă numeroase avantaje pentru bărbaţii mai înalţi. De obicei sunt mai bine plătiţi, sunt consideraţi mai puternici, mai masculini şi au mai mare succes la femei. Dar există şi pentru bărbaţii mai scunzi unele avantaje, se arată într-o cercetare recentă.

Potrivit descopera.ro, Abigail Weitzman, coordonatoarea unui studiu reali­zat de National Bureau of Economic Research, susţine că bărbaţii mai mici de înălţime au de obicei relaţii mai stabile, mai de durată.

În rândul lor, rata divorţului este mult mai mică, precizează cercetătoarea, care spune că partenerele acestor bărbaţi au tendinţa de a renunţa la relaţie înainte de căsătorie, nu după.

Studiul a luat în calcul bărbaţii mai scunzi de 1,70 m. Totodată, bărbaţii care au peste 1,80 m înălţime au mai multe şanse să se căsătorească şi de cele mai multe ori au partenere mai în vârstă şi mai bine educate.

Bărbaţii mai mici de înălţime au de regulă partenere mai tinere ca ei, dar mai puţin educate. În privinţa înălţimii, ei aleg de obicei partenere la fel de scunde ca ei sau puţin mai înalte.

Interesant este modul în care relaţiile de cuplu sunt stabilite, în funcţie de înălţimea bărbatului. În familiile în care bărbatul este mai scund, relaţiile sunt mai tradiţionale, femeia ocupându-se mai mult de gospodărie, în timp ce bărbaţii înalţi preferă o căsnicie egalitară, implicânu-se mai mult în treburile gospodăreşti.

Acest lucru demonstrează că bărbaţii scunzi compensează prin atitudine aparenta lipsă de masculinitate pe care le-o dă înălţimea.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.