LIFESTYLE 26 noiembrie 2015

Ce alimente să nu consumi seara

de Covasna Media | 490 vizualizări

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare.

Cu toate acestea, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi la cină, întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat și îți pot afecta calitatea somnului.

Carnea roșie

Fără îndoială, carnea roșie este bogată în proteine și se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariția somnului, dar poate provoca și gaze, balonare etc.

Totuși, dacă îți dorești neapărat carne pentru masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă și cu mai puține grăsimi. Stropește pieptul cu un pic de lămâie pentru a ajuta digestia.

Pizza

Pizza este un fel de mâncare mai potrivit pentru prânz și nu pentru cină. De asemenea, blatul de pizza este realizat din făină rafinată, bogată în grăsimi, astfel că sunt necesare mari eforturi în procesul de digestie. În cazul în care nu te poți abține, optează pentru o pizza cu legume, cu blat din făină integrală.

Lapte

În mod normal, laptele cald este un aliment consumat seara, înainte de culcare, care ne ajută să dormim mai bine, mai ales dacă adăugăm și puțină miere.

Totuși, laptele nu este recomandat a fi consumat seara din mai multe motive: este greu de digerat din cauza lactozei și este bogat în calciu și proteine animale, două componente care îngreunează digestia. Optează pentru laptele de migdale, care este mult mai ușor și îmbunătățește, de asemenea, calitatea somnului.

Salata verde

Nimic nu este mai sănătos decât o salată bună, însă aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru cină: salata verde (la fel ca și țelina) este bogată în fibre insolubile, care pot provoca gaze intestinale și stări de balonare, dacă este consumată seara, precizează clicksanatate.ro.

Usturoi și ceapă

Usturoiul și ceapa trebuie consumate cu moderație mai ales seara, întrucât pot declanșa inflamarea mucoasei stomacului, astfel că riscul de apariție a disconfortului abdominal este destul de ridicat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.