LIFESTYLE 10 august 2014

Cât de des trebuie să mâncăm peşte?

de Covasna Media | 318 vizualizări

Ultimele cercetări au demonstrat că persoanele care consumă peşte săptămânal au mai multă materie cenuşie în zona din creier responsabilă cu memoria. Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.

Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună. Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.

Studii anterioare sugerau că aceşti acizi graşi care se afla în peşte previn declinul cognitiv. O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi graşi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei. Prin urmare, altceva din peşte are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenţia că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.