LIFESTYLE 17 martie 2015

Cancer de sân provocat de implanturile cu silicon

de Agerpres | 703 vizualizări

Autoritățile franceze din domeniul sanitar au lansat o avertizare în legătură cu protezele mamare în contextul în care a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu un nou tip de cancer pe care specialiștii îl asociază cu implanturile, scriu ziarele „Le Parisien” și „Aujourd'hui en France”.

Experți de la Institutul Național al Cancerului din Franța menționează, într-un document din 4 martie, o nouă boală, numită limfom anaplastic cu celule mari asociat unui implant mamar (limfom AGC-AIM). Maladia a fost depistată prima dată în 2011, iar numărul cazurilor au crescut apoi vertiginos, fiind de 18 până în prezent, scrie „Le Soir”.

„Urmărim cu foarte mare atenție această problemă a protezelor mamare”, a declarat directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Securitatea Medicamentelor din Franța, François Hebert, precizând că s-au înregistrat „un caz în 2011, două în 2012, patru în 2013 și 11 în 2014” și că „o persoană a murit”.

„Pentru început, s-a luat decizia ca femeile care își pun asemenea implanturi să fie obligatoriu avertizate în legătură cu acest nou risc, chiar dacă nu este mare”, a menționat el, adăugând că aceste proteze vor fi interzise dacă „se va constata că este necesar să se ia măsuri”.

Datele statistice arată că aproximativ 400.000 de femei din Franța au implanturi mamare, din care 83% din motive estetice și numai 17 % ca urmare a unei chirurgii de reconstrucție a sânului.

Ministrul sănătății din Franța, Marisol Touraine, a dorit să evite apariția unor temeri nefondate și, într-o conferință de presă convocată special pe această temă, a susținut că „femeile nu trebuie să cedeze în fața unei îngrijorări excesive”, având în vedere numărul redus de cazuri cancer legate de protezele mamare, informează EFE. Asigurând că se acordă o maximă atenție problemei, ea a subliniat că „nu se recomandă renunțarea la protezele mamare implantate deja”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.