LIFESTYLE 1 noiembrie 2015

Beneficiile puţin cunoscute ale cafelei

de Covasna Media | 967 vizualizări

Despre cafea se mai spune că este un aliment special, ajutându-i pe cei care dorm puțin dar care visează mult. Bineînțeles, mulți dintre noi nici nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă aromată de cafea, simplă sau cu lapte. Însă, cafeaua are mult mai multe beneficii, unele dintre ele necunoscute!

Polifenolii din cafea rămân în sânge timp de 14 ore

Polifenolii sunt elemente bio-active, care au acțiune antioxidantă extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Aceștia previn numeroase afec­țiuni, inclusiv boli cardiovasculare sau neurodegenerative.

Potrivit oamenilor de știință de la Centrul de Cercetare Nestle din Laussane, Elveția, o singură ceașcă de cafea ne furnizează polifenoli ce rămân în sângele nostru până la 14 ore. Aceștia ne oferă protecție împotriva acțiunii radicalilor liberi, stimulează absorbția de substanțe nutritive și reglează flora intestinală.

Cafeaua combate durerile de cap

Deși cafeaua este o băutură stimulatoare, care ar putea declanșa dureri de cap, efectul este invers, având rolul de calmare a acestora. Iată de ce:

- cafeaua este bogată în vitamina B3, care are rolul de a îmbunătăți procesele metabolice esențiale prin furnizarea de energie;

- această vitamină promovează activitatea neurotransmițătorilor, sinteza hormonilor și un sistem nervos sănătos și puternic;

- totodată, reduce nivelul de colesterol, stimulează circulația sangvină și tratează durerile de cap cronice datorate oboselii.

Cafeaua previne și tratează crampele musculare

Știai că 100 de ml de cafea ne furnizează 10% din doza zilnică necesară de potasiu? De altfel, cafeaua este una dintre cele mai hrănitoare băuturi, deoarece conține minerale esențiale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, fier și... potasiu, în cea mai mare parte.

De fapt, potasiul este acela care elimină oboseala și împiedică formarea crampelor musculare prin contracția musculară și transmiterea fluxurilor nervoase.

Mai mult decât atât, cafeaua contribuie la buna funcționare a rinichilor și ne furnizează energia necesară pentru a începe ziua, mai notează clicksanatate.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.