LIFESTYLE 14 aprilie 2015

Beneficiile germenilor pentru organism

de Covasna Media | 585 vizualizări

Potrivit nutriţioniştilor, germenii conţin nutrienţi importanţi pentru organism şi ţin numeroase boli la distanţă.

În hypermarket-uri, la raionul de salate, se găsesc destul de multe tipuri de germeni. Cel mai la îndemână aceştia, precum germenii de grâu, de broccoli sau de ridiche pot fi mâncaţi în diverse combinaţii pentru salate. Potrivit medicilor nutriţionişti, germenii aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Iată o parte dintre germenii importanţi şi beneficiile pe care le aduc sănătăţii.

Germeni de grâu

Se spune despre germenii de grâu că au un conţinut important de nutrienţi foarte hrănitori. De exem­plu, într-o lingură de germeni de grâu se găsesc în jur de 1,5 grame de grăsimi sănătoase, 9 grame de carbohidraţi, 4 grame de proteine, 2 grame de fibre dietetice. De asemenea, nu conţine deloc colesterol. Printre altele, datorită complexului de vitamine B, germenii de grâu aduc beneficii pentru inimă. De asemenea, menţin glicemia la un nivel normal, protejează creierul datorită acizilor graşi Omega 3 şi au un efect antioxidant.

Germeni de broccoli

Germenii de broccoli conţin enzime, sunt bogaţi în în minerale, vitamine şi nutrienţi. Germenii de broccoli au un conţinut foarte mare de calciu şi aduc un aport oaselor. De asemenea, se spune că este un purificator bun pentru sânge, îmbunătăţeşte circulaţia şi metabolismul celular. De asemenea, are şi un efect antiinflamator.

Germeni de ridiche

Au un efect antiseptic şi anti­biotic asupra organismului. Medicii nutriţionişti spun că are proprietăţi care ajută organismul să ţină departe sinuzita, astmul, răceala şi alte infecţii ale căilor respiratorii. De asemenea, gemernii de ridiche au un efect de detoxifiere şi ajută la curăţarea sângelui.

Germeni de ceapă roşie

Germenii de ceapă roşie au efect antiinflamatori, antiseptic, detoxifiant şi poate calma durerile abdominale. De asemenea, au un conţinut ridicat de vitamine BI şi B2, precum şi numeroase minerale.

Germeni de lucernă

Sunt bogaţi în enzime importante pentru digestie. Sunt o sursă de vitamine precum A, C, B12, D, E sau K şi au o numeroase mi­nerale. E un foarte bun antiinfla­mator, previne hemoragiile şi sângerările, contribuie la scăderea colesterolului, este un bun diuretic şi ajută în cazul bolilor aparatului renal.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.