LIFESTYLE 15 mai 2019

Bățanii Mari va găzdui a opta ediție a festivalului Waha

de Daniela Luca | 846 vizualizări

Peste 250 de artiști vor concerta pe cinci scene cu program nonstop

Între 11 și 15 iulie satul Bățanii Mari va crea pentru a opta oară un context natural deosebit pentru festivalul Waha. În lipsa semnalului telefonic, spun organizatorii, festivalul va oferi oamenilor prilejul de a se rupe din zona urbană pentru a se deschide și comunica cu ceilalți participanți.

Conform organizatorilor, festivalul s-a lansat în 2012 și are intenția de a crea un context, un spațiu în care oameni din culturi diferite se alătură în mijlocul naturii, se exprimă, creează și trăiesc în armonie și încredere. Echipa din spatele festivalului este formată din oameni care provin din mai multe țări, printre care Grecia, Argentina, Germania, Bulgaria și Slovacia.

„Un aspect important este legătura cu natura. Noi încercăm să ajutăm oamenii să înțeleagă impactul fiecăruia asupra mediului și îi încurajăm să recicleze și să lase locul mai curat decât l-au găsit. (...) Suntem un festival care nu are sponsori, nu aparținem politic de nimeni și nu avem absolut nicio orientare de nici un fel, dar ne-am bucura de sprijinul comunității din Bățanii Mari. Ne-au primit cu încredere în fiecare an. Am încercat să interacționăm și să facem în așa fel încât să fie bine și pentru comunitate”, a spus unul dintre organizatori, Monica Ivanov.

Astfel, între 11 și 15 iulie, peste 250 de artiști din diverse locuri ale lumii vor concerta nonstop pe cele cinci scene ale festivalului. Anul trecut, aproximativ 6.000 de oameni din țară și din străinătate au trăit experiența Waha, spun organizatorii, care au adăugat că anul acesta probabil va fi un public și mai numeros.

 „Noi avem cinci scene care sunt dispuse pe toată poiana respectivă care este pe culmea unui deal, o zonă foarte frumoasă înconjurată de pădure. Deci avem cinci scene care au o zonă muzicală de la downtempo și ambient până la tehno și trans. Avem o zonă de copii unde familiile pot să îți petreacă ziua unde sunt traineri și oameni specializați în educația copiilor care să se ocupe cu părinții de a-și distra copiii și a avea o aventură frumoasă acolo la Waha. Pe de altă parte avem și zona de luminiș care e o zonă de activități pentru dezvoltare personală unde se întâmplă tot felul de workshop-uri unde se întâmplă tot felul de activități de genul yoga, meditație, masaj, terapii. (...) Pe seară se întâmplă concerte live unde anul acesta avem un line-up foarte interesant care va fi anunțat pe parcurs”, a spus Tudor C. unul dintre organizatori.

Acesta a mai adăugat că pe lângă partea de muzică, Waha are legătură cu „a fi acolo”. Este o stare pe care o au oamenii care ajung acolo datorită lipsei semnalului telefonic, iar astfel oamenii sunt „obligați” să interacționeze și să se simtă în largul lor.

Din punct de vedere al feedback-ului oamenilor, organizatorii spun că evenimentul se încadrează în zona festivalurilor transformaționale. Acesta este un curent care nu are de a face cu sfera comercială, ci urmărește să transforme și să schimbe viața oamenilor în bine, să le dea inspirație și motivație.

Prețul de pornire al unui bilet este de 300 de lei, iar mai multe detalii legate de festival, misiune, istoric, materiale foto-video pot să fie accesate pe site-ul nostru la www.wahafestival.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.