LIFESTYLE 20 octombrie 2015

Atenţie la antibiotice! Cu ce efecte secundare te poți confrunta

de Covasna Media | 462 vizualizări

Te doare gâtul, spatele sau o măsea? În acest caz, nu te repezi la dulăpiorul cu medicamente și nici nu urma un tratament cu antibiotice fără să consulți medicul. Deși sunt indicate în tratarea multor afecțiuni, aceste medicamente au numeroase efecte negative asupra organismului.

Avem un stil de viață alert și stresant, motiv pentru care, de cele mai multe ori, pentru a ține pasul cu ritmul de viață, apelăm la antibiotice ori de câte ori ne simțim rău. În timp ce aceste pastile tratează afecțiunile, pe termen lung pot provoca daune ireversibile în organism, avertizează clickpentrufemei.ro.

Cresc riscul apariției obezității

Potrivit mai multor studii recente, animalelor crescute industrial le sunt injectate doze mici de antibiotice pentru a le îngrășa. Acest lucru îi poate afecta pe cei care consumă astfel de animale.

Pot provoca diabet zaharat de tip I

Deoarece antibioticele ucid bacteriile benefice care se găsesc în intestine, sistemul imunitar are de suferit. Persoanelor cărora li s-a administrat antibiotice de la o vârstă fragedă au un risc crescut de a suferi de diabet zaharat de tip I.

Pot distruge bacteriile

Un tratament cu antibiotice poate distruge bacteriile, printre care se numără Helicobacter Pylori. Deși este considerată de specialiști o bacterie ce dăunează organismului, se pare că Helicobacter Pylori protejează oamenii de astm. Distrugerea acesteia poate duce la apariția acestei afecțiuni.

Pot dezvolta rezistență la infecții

Cel mai mare dezavantaj al administrării de antibiotice în mod re­gulat este că acestea cresc riscul de infecții rezistente la antibiotice. Prin urmare, când te simți rău, consultă medicul și nu lua medicamente după ureche.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.