LIFESTYLE 11 noiembrie 2020

Antal Árpád: „Și noi discutăm această posibilitate de a organiza Târgul de Iarnă online”

de Daniela Luca | 3277 vizualizări

Decizia se va lua în funcție de evoluția numărului cazurilor de infectări la nivelul municipiului 

Tradiționalul Târg de Crăciun din Sfântu Gheorghe s-ar putea să fie cu totul diferit față de cel din alți ani. Autoritățile locale nu exclud varianta organizării acestuia în mediul online. Primarul Antal Árpád a precizat că ar fi preferat ca acest eveniment să aibă loc în condiții normale, însă decizia finală se va lua în funcție de numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 

„Și noi discutăm această posibilitate de a organiza Târgul de Iarnă online. Mai sunt și optimist și cred că poate vom ajunge într-o situație în care să putem organiza și offline, dacă lucrurile merg într-o direcție bună și oamenii demonstrează că sunt responsabili. (...) Deci eu îmi doresc un Târg de Iarnă unde se simte mirosul de kürtőskalács și unde putem să alegem între produse. Evaluăm situația în fiecare zi și în funcție de evoluții vom lua deciziile necesare”, a spus în cadrul unei conferințe de presă primarul Antal Árpád. 

Varianta organizării online a Târgului de Crăciun s-a luat în calcul și la Brașov. Acolo, decizia finală va fi luată după o dezbatere publică. 

Totodată, luni, primăria Sfântu Gheorghe a anunțat, printr-un comunicat de presă, că „rata de incidenţă a cazurilor noi de COVID-19 cumulată pentru ultimele 14 zile a ajuns duminică la 6,94 la mia de locuitori, fiind în continuă creştere”.

În ceea ce privește posibilitatea ca orașul Sfântu Gheorghe să intre în carantină, pe fondul numărului mari de îmbolnăviri, primarul a punctat că, în continuare, responsabilitatea este în primul rând în mâinile locuitorilor. 

„Oarecum putem spune că stagnăm un pic și sper să fim pe un platou și să începem un trend descrescător, deci depinde de noi toți dacă luăm în serios și ne protejăm și avem grijă unii de alții, atunci vom depăși aceste săptămâni cu bine și poate reușim să organizăm și Târgul de Crăciun în condiții normale. E foarte important să ne protejăm membrii de familie care sunt în vârstă. Asta este cel mai important. Suntem mai mulți aici care am trecut peste această boală și știm că se poate trece, tinerii pot trece și chiar și noi care nu mai suntem așa de tineri, am trecut fără să avem dificultăți foarte, foarte mari, dar pe cei în vârstă, pe cei care au boli cronice, trebuie neapărat să îi protejăm”, a mai adăugat Antal Árpád. 

Anul trecut, peste 60 de meșteșugari și-au expus produsele la Târgul de Crăciun care a avut loc în perioada 13-24 decembrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.