LIFESTYLE 6 august 2014

5 factori care te determină să fumezi mai mult

de Covasna Media | 619 vizualizări

Îţi doreşti să te laşi de fumat, dar tot ceea ce faci este să fumezi pe zi ce trece din ce în ce mai mult? Uite care sunt factorii care determină creşterea acestei dorinţe ce nu poate fi stăpânită, dar şi cum poţi reduce consumul de ţigări!

Nu te speli pe dinţi

Orice fumător poate confirma faptul că după fiecare masă, tentaţia de a fuma o ţigară este mult mai mare decât în restul timpului. Pentru a împiedica această dorinţă, nu trebuie să faci altceva decât să te speli pe dinţi. Astfel, nu numai ca îţi vei asigura igiena orală, dar vei diminua dorinţa de a fuma.

Petreci prea mult timp singur

Din diverse motive, timpul pe care îl petreci cu familia sau cu prie­tenii s-a diminuat considerabil. Ai ajuns să stai cea mai mare parte a timpului singur şi observi că fumezi tot mai multe țigări? Explicaţia constă în faptul că familia şi prietenii îţi pot reduce starea de stres, respectiv și numărul țigărilor fumate. Astfel, dacă doreşti să nu mai fumezi atât de mult ar trebui să eviţi să petreci timpul singur.

Ai prieteni fumători

Dacă prietenii şi familia îţi pot diminua starea de stres, amicii fumători îţi pot agrava problema. Dacă stai în preajma lor atunci când fumează, vei avea tendinţa să fumezi din ce în ce mai mult.

Bineînţeles, totul depide şi de voinţa de a reduce consumul de ţigări pe care o ai. Dacă îţi doreşti cu adevărat şi te poţi abţine, poţi sta fără probleme în preajma prietenilor atunci când se fumează.

Ţi-e teamă că te îngraşi

Ai auzit multe persoane care susţineau că imediat după ce renunţi la fumat vei lua în greutate considerabil? Ei bine, nu trebuie să-ţi faci griji. Este adevărat că atunci când vrei să scapi de obiceiul de a fuma îl înlocuiești cu un altul. Important este ca obiceiul nou să nu presupună consumul unei cantități mai mari de mâncare, mai ales unele nesănătoase.

Fumezi în maşină

Deşi nu îţi place asta maşina ta a prins deja mirosul ţigărilor, iar tu poţi fuma liniştit tot drumul spre serviciu. Și acesta este un factor care te determină să fumezi mai mult. Dacă nu ai fuma în maşină ai mai avea timp doar în pauzele de serviciu şi astfel, ai reduce conside­rabil numărul de ţigări pe care le fumezi zilnic.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.