LIFESTYLE 23 ianuarie 2014

5 curiozităţi şocante despre alimente

de Covasna Media | 347 vizualizări

Omul cât trăieşte învaţă, spune o vorbă din popor. Tot timpul afli lucruri la care nici măcar nu te-ai fi gândit. Sfatulparintilor.ro preia câteva curiozităţi şocante despre alimente, dintr-un top prezentat pe site-ul Realbuzz.com.

1. Ciocolata, pe cale de dispariţie

O ameninţare la care nu te-ai fi gândit. Având în vedere faptul că mulţi oameni au aflat de beneficiile consumului de ciocolată, din ce în ce mai mulţi o consumă. Mai mult, situaţia din Coasta de Fildeş, ţară care deţine cea mai mare pondere a producătorilor de cacao, îi determină pe fermieri să treacă graniţa, şi astfel s-a redus producţia. Se spune că stocurile de cacao se vor epuiza în 2014.

2. Cel mai scump aliment din lume este făcut din salivă

De la caviar (ouă de peşte) la trufe (un fungus comestibil), se pare că lumea are o slăbiciune pentru substanţele dubioase pe care dă şi bani mulţi. Supa de cuib de pasăre este una dintre cele mai scumpe delicatese culinare chinezeşti, şi este făcută din cuib de rândunică. Nu e vorba de o rândunică „de-a noastră”, ci una asiatică al cărei cuib este realizat în întregime din saliva zburătorei.

Preţul unui kilogram de cuiburi variază între 2.000 şi 10.000 de dolari.

3. Fructele şi legumele au din ce în ce mai puţin nutrient

Deşi fructele şi legumele sunt foarte bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale, se pare că au mai puţini nutrienţi decât acum 50 de ani. Cel puţin aşa spune un studio publicat în HortScience. De vină sunt noile metode de agricultură care „sărăcesc” solurile. Potrivit studiului respectiv, 8 portocale de acum conţin cantitatea de vitamina A care odinioară se găsea într-o singură portocală. De aceea este recomandat să mănânci cât mai multe fructe şi legume şi să cumperi produse bio.

4. Cafeaua boabe îţi reînprospătează respiraţia

Cafeaua nu este primul lucru la care te gândeşti atunci când ai vrea o respiraţie proaspătă. Totuşi, dacă ai mâncat ceapă sau usturoi şi vrei să-ţi „revii”, tot ce trebuie să faci este să mesteci câteva boabe de cafea. Pentru a-ţi reînprospăta respiraţia la fel de bune sunt menta şi pătrunjelul.

5. Ciocolata este la fel de sănătoasă ca un fruct

Vestea vine cam târziu având în vedere faptul că s-a previzionat dispariţia ei în 2014, însă studii recente relevă faptul că ciocolată conţine la fel de mulţi antioxidanţi ca „superfructele” precum rodia şi afinele. Ce-i drept vorbim de ciocolată neagră pură. Orice ados de lapte şi zahăr, precum şi procesarea reduc aceste beneficii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.