LIFESTYLE 30 septembrie 2015

5 alimente care alungă insomnia

de Covasna Media | 344 vizualizări

Nu reușești să adormi? Soluția s-ar putea afla chiar la tine în bucătărie. Iată câteva alimente sănătoase care te vor ajuta să ai un somn odihnitor!

Brânza mozzarela

Acest tip de brânză conține o cantitate însemnată de triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotoni­nă și are rolul de a calma organismul, inducând în cele din urmă starea de somn.

Somon

Surprinzător, nu-i așa? Un studiu recent a constatat că persoanele care consumă 600 de miligrame de acizi grași Omega-3 dorm cu o oră mai mult și se trezesc de mai puține ori în timpul nopții. Astfel, dacă îți dorești un somn adânc, consumă somon la cină sau ia suplimente cu Omega-3.

Migdale

Consumul unui pumn de migdale îți asigură aproape 20% din necesarul zilnic de magneziu, acest mineral având rolul de a relaxa mușchii și de a te calma. Totodată, migdalele conțin și triptofan. O altă variantă o reprezintă semințele de susan sau cele de floarea-soarelui, bogate, de asemenea, în magneziu, scrie clicksanatate.ro.

Fulgi de ovăz

La fel ca cireșele, consumul de cereale integrale stimulează eliberarea melatoninei, un antioxidant care ajută organismul să regleze ritmurile circadiene în timpul somnului, în timp ce carbohidrații îți vor asigura oricum un somn dulce și odihnitor.

Banane

Aceste fructe sunt bogate în magneziu și potasiu, un alt mineral care stimulează relaxarea musculaturii. Precum brânza mozzarela și migdalele, banelele reprezintă o altă sursă bogată de triptofan.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.