LIFESTYLE 11 iunie 2014

41% dintre angajații companiilor din România sociali­zează pe Facebook

de Agerpres | 449 vizualizări

Aproape jumătate dintre angajații companiilor din România socializează pe Facebook, în timp ce peste o treime dintre aceștia preferă rețeaua LinkedIn, arată rezultatele unui studiu realizat de Forbes, citat de dezvoltatorii WorkTack, prima rețea de socializare privată de pe plan local, dedicată companiilor.

Conform cercetării, 64% dintre angajații companiilor vizitează site-uri care nu au legătură cu munca prestată, cel puțin o oră în fiecare zi.

În același timp, 41% dintre res­pondenți socializează pe Facebook, 37% petrec timp pe LinkedIn, iar restul citesc ziare online, fac cumpărături, își verifică e-mailurile personale sau accesează site-uri matri­moniale.

„Ca răspuns, tot mai multe companii blochează accesul la rețelele de socializare, în încercarea de a stopa pierderile uriașe cauzate de folosirea greșită a acestor site-uri de către angajați, însă nevoia oamenilor de a interacționa cu alții îi îndeamnă să se logheze pe respectivele rețele utilizând telefoanele mobile. Astfel, pentru comunicarea departamentală rămân disponibile metodele clasice, mai puțin eficiente ca și timp, cum ar fi email-ul sau celularul, ori de câte ori angajații încearcă să comunice cu cineva din echipă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei WorkTack.

WorkTack a fost dezvoltată în România, fiind prima de acest gen creată pentru companiile de orice mărime și din orice colț al lumii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.