LIFESTYLE 26 octombrie 2014

4 băuturi care îți cresc inteligența

de Covasna Media | 330 vizualizări

Colesterolul ridicat, schimbările hormonale sau deficiențele de nutrienți îți pot încetini puterea de concentrare. La fel de periculoase sunt și unele alimente bogate în zaharuri și chimicale. Nu te gândi că nu ai alternative. Am ales pentru tine patru băuturi naturale și sănătoase, care îți vor crește puterea de concentrare.

Ceaiul verde sau negru

Ceaiul verde sau negru este perfect pentru a-ți stimula creierul și a-ți întări memoria. Aceste ceaiuri conțin epigalocatechin 3-galat, o substanță care crește producția de celule ale creierului, îmbunătățindu-ți memoria. În plus, băutura este încărcată de antioxidanți, iar studiile au arătat că o cană de ceai pe zi îți îmbunătățește reacțiile.

Sucul de rodie

Rodia este bogată în antioxidanți, iar cercetătorii au demonstat că îmbunătățește cogniția şi memoria. Un pahar de suc de rodie pe zi te va face mai deștept, spun specialiștii.

Ciocolata caldă din cacao neagră

Flavonoidele din cacao îți rela­xea­ză vasele de sânge, scăzând tensiunea arterială. O cană de ciocolată caldă din cacao neagră pe zi reduce riscul de atac cerebral și previne apariția unor deficiențe cognitive.

Ceaiul de scorțișoară și turmeric

Scorțișoara conține două substanțe care scad proteinele din creier ce favorizează apariția demenței. Turmericul previne, de asemenea, apariția demenței, datorită compusului său activ, curcumină. Dacă vrei să crești efectul acestui ceai, adaugă și câteva picături de ulei de măsline, care protejează împotriva bolii Alzheimer.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.