LIFESTYLE 3 februarie 2016

4 afecţiuni care sunt mai dureroase pentru femei decât pentru bărbaţi

de Covasna Media | 649 vizualizări

Ce doare mai tare? Naşterea sau pietrele la rinichi în cazul bărbaţilor? Subiectul gradului de durere pe care cele două sexe îl pot suporta a fost întotdeauna supus dezbaterii. Cu toate acestea, există anumite afec­ţiuni care s-au dovedit a fi mai dureroase pentru femei decât pentru bărbaţi.

Iată 4 dintre ele.

Entorsele la picior şi genunchi

- Scor mediu de durere la bărbaţi: 4,02

- Scor mediu de durere la femei: 5,16

Durerea: Se întâmplă să vă împiedicaţi, să călcaţi greşit pe o treaptă sau să exageraţi cu alergatul la tenis, iar atunci apar durerea, vânătăile şi umflarea zonei respective.

Soluţia: Odihnă, gheaţă, com­prese, ridicarea piciorului. Aplicaţi o compresă rece pentru 20 de minute şi preveniţi umflarea exagerată a zonei prin aplicarea unui bandaj. Când staţi în pat, ridicaţi piciorul pentru a evita umflarea, recomandă Medlive.

Complicaţiile de după intervenţii chirurgicale

- Scor mediu de durere la bărbaţi: 4,98

- Scor mediu de durere la femei: 6,00

Durerea: Problemele cu stimulatoarele cardiace, infecţiile după ope­raţii, transplanturi care nu s-au bucurat de o recuperare rapidă, toate aceste „dureri de cap” au fost mai incomode pentru femei, a arătat un studiu realizat în 2012.

Soluţia: Răspunsul la durerea dumneavoastră depinde de tipul de complicaţie şi de procedura la care aţi fost supus. După orice procedură, sunaţi doctorul dacă apare durere sau roşeaţa în zona afectată.

Sinuzita

- Scor mediu de durere la bărbaţi: 4,46

- Scor mediu de durere la femei: 5,37

Durerea: Infecţiile sinusurilor aduc durere şi o senzaţie „de apăsare” în jurul ochilor, nasului şi a frunţii. Uneori pot apărea şi migrene puternice sau dureri de urechi.

Soluţia: Multe sinuzite pot fi tratate cu medicamente contra durerii şi decongestionante deoarece de multe ori aceste afecţiuni sunt cauzate de aceeaşi germeni care ne cauzează răcelile.

Osteoartrita

- Scor mediu de durere la bărbaţi: 4,56

- Scor mediu de durere la femei: 5,37

Durerea: Articulaţii rigide, dureroase, uneori umflate. Durerea se agravează după o activitate fizică intensă sau la finalul zilei.

Soluţia: Exerciţiile uşoare pot limita durerea cauzată de osteoartrită.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.