LIFESTYLE 8 ianuarie 2014

10 beneficii ale uleiului de măsline. Cum îţi poate salva viaţa

de Covasna Media | 447 vizualizări

Există o legendă conform căreia măslinul a fost dăruit omenirii de către zeiţa Atena. Homer spunea despre uleiul de măsline că ar fi aur lichid. Oare chiar aşa să fie? Uleiul de măsline este ca un medicament natural care luptă împotriva a mai multor afecţiuni în acelaşi timp.

Iată 10 beneficii ale uleiului de măsline:

Reduce riscul de accident vascular cerebral. Uleiul de măsline conţine acid oleic care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în creier, iar efectele sale se pot observa mai ales la persoanele vârstnice care de-a lungul vieţii au avut o dietă bogată în consumul de ulei de măsline.

Vindecă sau reduce acneea. Prin utilizarea uleiului de măsline şi al unui scrub, poţi vindeca sau reduce semnificativ acneea sau punctele negre datorită conţinutului său.

Luptă împotriva cancerului la sân. Uleiul de măsline conţine fitochimicale, iar acestea luptă împotriva celulelor canceroase.

Îmbunătăţeşte memoria. Unele cercetări au relatat că uleiul de măsline poate preveni sau poate ajuta în cazul pierderilor de memorie care însoţesc boala Alzheimer.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii din interior către exterior. Consumul de ulei de măsline zilnic, ajută pielea să rămână frumoasă şi sănătoasă.

Poate fi un bun supliment de vitamine. Doar două linguri de ulei de măsline pe zi, pot înlocui aportul de vitamina E, oferind în acelaşi timp şi celealte beneficii ale uleiului de măsline.

Ajută împotriva bolilor degenerative. Uleiul de măsline conţine antioxidanţi care au pute­rea de a reduce impactul bolilor degenerative din corpul tău.

Minimizează celulita. Dacă foloseşti un mix din zaţ de cafea şi o lingură de ulei de măsline, aplicând prin masaj pe zona dorită, poţi minimiza aspectul de coajă de portocală al pielii.

Previne căderea părului. Dacă înlocuim uleiul de măsline cu alte produse care sunt pline de substanţe chimice dăunătoare, poţi reduce căderea părului şi deteriorarea lui.

Păstrează buzele moi. Putem combina ceară de albine cu ulei de măsline, în părţi egale, iar apoi acest amestec putem să-l aplicăm pe buze cu degetul, oferind hidratare, vitaminizare, protecţie şi un aspect plăcut buzelor.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.