LIFESTYLE 15 octombrie 2014

10 alimente care te ajută să scapi de stres

de Covasna Media | 652 vizualizări

Stresul face parte din viaţa noastră, dar sunt multe metode prin care putem scăpa de el. Printre cele mai plăcute - mâncatul. Dar e foarte important să consumi alimente care combat stresul, şi nu în cantităţi industriale. Nu vrei să treci de la lupta cu stresul la lupta cu greutatea.

Când faci aprovizionarea, nu uita să cumperi şi câteva dintre cele 10 alimente care combat stresul, recomandă femeia.ro.

Orez brun. Este o sursă importantă de vitamina B, esen­ţială pentru buna funcţionare a ţesuturilor, celulelor şi organelor interne. Cunsumul de orez brun combate şi previne diferite tipuri de tulburări de dispoziţie.

Spanac. Este bogat în vitaminele A,B şi C, precum şi în potasiu, calciu şi magneziu. Toate aceste vitamine şi minerale scad hormonii de stres din organism şi te ajută să te simţi mai bine. Poţi folosi spanacul în salate, omlete, sandwich-uri şi smoothie-uri.

Somon. Este bogat în omega-3 care creşte nivelul de serotonină din creier şi reglează hormonii stresului, adrenalina şi cortizolul. Încearcă să mănânci somon de 2-3 ori pe săptămână pentru a diminua nivelul de stres.

Ceai verde. Este bogat în antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenoli, catechine şi flavonoide, şi se mândreşte cu numeroase beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde are efect calmant şi relaxant, reducând astfel stresul.

Avocado. Este unul din cele mai bune alimente ce combat stresul. Este o sursă bogată de proteine, minerale esenţiale, vitaminele E şi C. Avocado ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase şi reduce considerabil stresul. Îl poţi mânca proaspăt, în salate sau smoothie.

Afine. Bogate în antioxidanţi, ajută la lupta împotriva stresului. Sunt bogate în vitaminele E şi C, în magneziu şi ajută la diminuarea stresului. În acelaşi timp, datorită conţinu­tului bogat de fibre, afinele ajută şi la scăderea în greutate.

Portocale. Datorită conţinutului ridicat de vinamina C, A şi B, sunt benefice la scăderea riscului de boli de inimă şi combat stresul. Pentru a te bucura de toate beneficiile aduse de portocale este indicat să bei zilnic un pahar de suc proaspăt.

Ciocolată neagră. Calmează persoanele stresate datorită conţinutului bogat în magneziu. Dacă nu îţi place ciocolată neagră ca atare, poţi încerca deserturi pe bază de ciocolată neagră sau chiar ciocolată cu lapte.

Migdale. Pe lista de alimente care combat stresul se află şi migdalele. Pe lângă asta, sunt şi o sursă bună de fibre. În zilele stresante ţine pe birou un castron cu migdale pentru a putea să ronţăi în voie.

Lapte. S-a dovedit în timp că persoanele care beau lapte sunt mai puţin stresate. Un pahar cu lapte cald te ajută să te relaxezi imediat, mai ales înainte de culcare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.