Știință & Tehnologie 18 martie 2014

YouTube, pregătit într-o versiune pentru copii cu acces numai la conţinut verificat

de Covasna Media | 645 vizualizări

YouTube, cel mai mare portal de video sharing din lume va fi disponibil şi într-o versiune pentru copii, cu interfaţă simplificată şi acces la conţinut potrivit celor mici.

Cu o ofertă vastă de conţinut la numai câteva click-uri distanţă, YouTube reprezintă o excelentă sursă de informare dar şi un potenţial pericol pentru cei mici, care în lipsa supravegherii unui adult pot accesa conţinut nu tocmai potrivit vârstei lor. Recunoscând acest pericol, Google va lansa o versiune YouTube pentru copii sub 10 ani. Scopul este furnizarea unei alternative YouTube în care părinţii să poată avea încredere, cu acces la producţii pentru copii şi o selecţie de filmuleţe atent verificate.

Potrivit go4it.ro, pe lângă versiunea pentru web browser, Google va pune la dispoziţie şi aplicaţii pentru Smart TV, tablete şi smartphone, cu acces doar la filmuleţe verificate. Din păcate niciuna dintre variante nu este pregătită, iar oficialii companiei nu au dat indicii privind un posibil calendar de lansare.

Trebuie spus că portalul YouTube oferă şi în prezent o opţiune pentru restricţionarea accesului la conţinut nesigur, iar varianta YouTube EDU îngrădeşte şi mai mult accesul afişând doar clipuri video cu scop educaţional. Din păcate în ambele cazuri se pot strecura filmuleţe nepotrivite, iar reclamele afişate pot da şi ele surprize neplăcute.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.