Știință & Tehnologie 17 ianuarie 2014

„Trending” şi alte noutăţi pregătite de Facebook

de Covasna Media | 573 vizualizări

După mai multe luni de teste, Facebook anunță oficial că va introduce un nou modul pe rețeaua de socializare online. Coloana „Trending”, care urmează să apară în partea dreapta de sus, îți va arăta care sunt cele mai populare subiecte, virale pe Facebook.

Acestea vor fi selectate în funcție de interesele tale. De exemplu, dacă ție îți plac filmele, în coloană „Trending” îți vor apărea cele mai „fierbinți” articole din industria cinematografică. Link-urile din „Trending” te vor duce către postarea unui prieten, pe care Facebook o consideră relevantă sau, potrivit engadget.com, către o pagină sponosorizată care are subiect respectiv. „Trending” a fost anunțată astăzi și va apărea treptat în toată lumea, în următoarele zile.

Apare și „unfollow”

Potrivit Yahoo News, în curând, utilizatorii rețelei de socializare online Facebook vor putea să-și organizeze mult mai bine zona de „News Feed”. Potrivit Mashable, cei de la Facebook vor să introducă un buton special, mult mai vizibil, care să îți dea posibilitatea să elimini de pe ecranul principal prieteni ai căror comentarii sau postări nu te interesează.

Noul buton va înlocui aplicația „hide all” („ascunde tot”), care se regăsește în partea de sus a postării. Practic, prin apăsarea acestui buton nu-ți mai apar postările anumitor prieteni, pe care doar vrei să-i păstrezi în lista ta, dar te deranjează ce lucruri postează sau atitudinea lor pe rețeaua de socializare. De asemenea, cei cărora le-ai dat „unfollow” nu vor afla acest lucru.  „Această schimbare este pentru ca zona de News Feed să fie mult mai curată, iar conținutul să fie doar cel care contează și îi interesează pe utilizatori”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru Mashable.

Butonul care te ajută să salvezi în Facebook

Tot cei de la Facebook mai pregătesc un buton special care să te ajute atunci când ești grăbit sau poate nu ai timp să-ți salvezi anumite link-uri sau postări ale prietenilor sau persoanelor pe care le urmărești.

Mai exact, apăsând acest buton, anumite postări le poți selecta să meargă într-un singur loc de unde le poți citi și gestiona mai târziu. Potrivit theverge.com, butonul a apărut pentru câteva aplicații mobile de Facebook, în fază de teste. Cei de la Facebook ar fi testat o astfel de aplicație și anul trecut, însă ar fi revenit abia acum la ea.

„Testăm tot timpul noi aplicații, însă nu avem nimic de prezentat în acest moment”, a declarat un oficial Facebook pentru All Things D. Există deja două aplicații populare de tip „citește mai târziu” care te ajută să salvezi diverse articole și site-uri interesante. Acestea se numesc Pocket și Instapaper.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.