Știință & Tehnologie 20 noiembrie 2013

Shimbări importante pentru cei care utilizează Yahoo! Mail

de Covasna Media | 704 vizualizări

Grupul american de internet Yahoo! va începe să-și criptografieze datele trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja împotriva spionajului, a declarat luni directorul executiv al grupului, Marissa Mayer, citată de AFP.

Până în aprilie 2014, Yahoo va instala un sistem de criptografiere pentru informațiile trimise de utilizatorii site-urilor sale și în centrele sale de date, a detaliat Mayer pe blogul grupului. De asemenea, serviciul de mesagerie Yahoo Mail va beneficia, pana la 8 ianuarie, de un sistem de criptografiere mai sofisticat.

Rivalul său, Google, a început deja să bruieze cea mai mare parte a traficului pe site-urile sale.

'In ultimele sase luni au existat mai multe rapoarte privind accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fără știrea grupurilor tehnologice, printre care și Yahoo ', a comentat Marissa Mayer. 'Vom continua să examinăm cum putem proteja viața privată a utilizatorilor și datele acestora', a adăugat ea.

Operațiunile de spionaj pe scară largă pe internet efectuate de agenția de informații americană NSA au fost dezvăluite de presă în cursul acestui an. Yahoo, Google și alte companii tehnologice americane au dezmințit că ar fi permis accesul la serverele lor.

Anunțurile CEO Yahoo intervin într-un moment când tocmai a fost depusă o plângere împotriva grupului în California. Yahoo este acuzat că violează viața privată a utilizatorilor săi, scanând conținutul mesajelor acestora pentru a ținti mai bine publicitatea care le este servită.

Plângerea, care încearcă să obțină statutul de parteneriat, reclamă penalități de 5.000 de dolari de utilizator. Yahoo Mail are, potrivit plângerii, 275 de milioane de utilizatori, aminteste Agerpres in pagina electronica.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.