Știință & Tehnologie 1 octombrie 2013

Schimbare importantă adusă de Facebook motorului de căutare

de Covasna Media | 574 vizualizări

Facebook anunță o modificare la motorul de căutare al reţelei de socializare - Graph Search, care va oferi utilizatorilor mai multe posibilități de a fi la curent cu mesajele prietenilor.

Dacă până acum Graph Search oferea posibilitatea de a căuta doar fotografii, oameni, locuri şi interese,  începând de astăzi, unii dintre utilizatorii Facebook au putut găsi mesaje sau comentarii pe anumite subiecte care îi interesează.

Spre exemplu, fanii serialului Breaking Bad pot căuta tot ce au scris prietenii lor despre acest subiect. E de ajuns să scrie în bara de căutare: “mesaje despre Breaking Bad” (posts about Breaking Bad).

De asemenea, dacă vor să găsească mesaje scrise într-o anumită perioadă sau dintr-o anumită locație, acest lucru va fi de acum foarte simplu: trebuie să scrie “mesaje ale prietenilor mei din ultima lună”.

posts search FB

Și mesajele la care au comentat pot fi găsite ușor de acum înainte.

În acest mod, Facebook încearcă să îmbunătățească conversațiile în timp real, un domeniu în care competiția cu rivalul Twitter este foarte strânsă.

Evenimente importante, precum gala Premiilor Emmy, sunt subiecte interesante de discuție pentru utilizatori, iar Facebook încearcă să stimuleze aceste dezbateri în timp real, pe rețeaua de socializare.

Deocamdată, modificarea Graph Search nu este disponibilă pentru toți utilizatorii, scrie stirileprotv.ro citând Mashable. Sistemul este testat pe un grup mic de membri, însă va fi extins curând la toți utilizatorii.

Evident, sistemul permite găsirea mesajelor și comentariile postate public, nu și a celor private sau destinate doar anumitor prieteni.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.