Știință & Tehnologie 3 aprilie 2014

Proiecte pentru a face Internetul mai "verde"

de Covasna Media | 652 vizualizări

Dacă Internetul ar fi o ţară, ea s-ar situa pe locul 6 la nivel global în clasamentul consumului de curent electric. Proiectele uimitoare ale companiilor Apple, Google şi Facebook pot schimba Internetul în viitor, făcându-l mai "verde".

Într-un raport întocmit de organizaţia Greenpeace ("Clicking Clean: How Companies are Creating the Green Internet") sunt oferite informaţii interesante în legătură cu consumul imens de energie electrică pe care îl presupune Internetul, scrie news.com.au, citat de ziare.com.

Anul acesta este de aşteptat ca numărul utilizatorilor de Internet să ajungă la trei miliarde, ceea ce va reprezenta o provocare şi mai mare în plan energetic pentru planeta noastră.

Energia, o problemă tot mai mare

Platformele oferite de Google, Facebook şi Twitter necesită un trafic de date cu adevărat impresionant. În ultimii doi ani, companiile Apple, Google şi Facebook au trecut la o variantă mai "verde" de consum.

Un alt mare jucător de pe piaţă, Amazon, a anunţat că în prezent doar 15% din energia pe care o foloseşte provine din surse regenerabile. Tehnologia cloud a celor de la Amazon este alimentată în proporţie de 28% cu energie provenită din arderea cărbunilor, 27% venind de la centralele nucleare, iar 25% din gaz.

Organizaţia Greenpeace susţine că Amazon şi Twitter nu vor să dezvăluie ce amprentă energetică au, cea de-a doua nefăcând niciun efort pentru a obţine energie mai curată. Platforma iCloud, oferită de Apple, va folosi în curând exclusiv energie provenită din surse regenerabile.

Compania americană controlează în prezent una dintre cele mai mari instalaţii solare private din SUA. Cei de la Facebook au decis, de asemenea, să investească în energia eoliană suma de 1,9 miliarde de dolari, comandând echipamentul necesar. Google va folosi de asemenea energie "verde" pentru serviciile Gmail şi YouTube.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.