Știință & Tehnologie 7 ianuarie 2014

Modificări importante pregătite de YouTube

de Covasna Media | 654 vizualizări

Persoanele carora le place sa urmareasca videoclipuri de inalta calitate pe YouTube vor avea parte de o surpriza placuta. Inginerii de la Google au pus bazele unui nou program, care va permite utilizatorilor sa urmareasca videoclipuri intr-un format mai performant decat cel full-HD.

Astfel, incepand din acest an pe acest site vor putea fi vazute si videoclipuri in format ultra-HD. YouTube va prezenta noul serviciu la târgul CES din Las Vegas, SUA, potrivit Manager.ro.

Noua tehnologie, denumita "ultra high-definition" (UHD) are un format al imaginii de doua ori mai lat si mai inalt decat cel in format full-HD, 1080px.

Potrivit sursei citate, acest tip de imagine necesita de patru ori mai multi pixeli decat imaginea full-HD. Expertii sunt de parere ca majoritatea televizoarelor moderne suporta noua tehnologie.

Conform NBC News, metoda de comprimare descoperita de Google este denumita VP9, aceasta permitand rularea continutului video fara probleme. Potrivit reprezentantilor companiei, noua tehnologie va fi disponibila fara ca oamenii sa plateasca nimic in plus.

 

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.