Știință & Tehnologie 2 aprilie 2014

Mobilul a întrecut calculatorul la accesarea Internetului

de Covasna Media | 725 vizualizări

Un procent de 61,8% dintre români accesează Internetul de pe mobil, în timp ce doar 47,5% îl accesează de pe un computer, reiese dintr-o cercetare realizată de o companie de marketing. 

Studiul arată că numărul de utilizatori unici care folosesc Internetul de pe telefonul mobil a ajuns anul acesta la 8 milioane, scrie Yahoo News.

De asemenea,  87% dintre cei care accesează Internetul de pe mobil au studii superioare sau medii, iar sistemul de operare preferat de aceștia este Android, care a devenit platforma dominantă în România.

În ceea ce privește accesarea Facebook-ului de pe telefonul mobil, numărul persoanelor s-a dublat în ultimul an, mult mai repede decât creșterea numărului de utilizatori ai rețelei, în același interval. Astfel, cifrele arată că peste 4,8 milioane de utilizatori sunt activi de Facebook  de pe mobil, ce reprezintă două treimi din utilizatorii români ai rețelei sociale.

Concomitent, traficul de mesaje SMS a continuat să crească ajungând la un record lunar de 1,35 miliarde, ceea ce înseamnă că un utilizator român trimite în medie mai mult de două mesaje pe zi.

Creșterea a fost estompată de popularitatea aplicațiilor de mesagerie instant (IM), WhatsApp dominând topul descărcărilor de aplicații în România în 2013, estimarea de 1,5-2 milioane de utilizatori fiind una conservativă dacă o raportăm la cei 1,7 milioane de români care folosesc Shazam, susțin realizatorii studiului.

Aplicațiile de mesagerie instant au fost printre cele mai descărcate aplicații din România în 2013, în timp ce WhatsApp se află în top cinci, cu 1,5-2 milioane de utilizatori în România, reiese din studiul realizat de Breeze Mobile.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.