Știință & Tehnologie 11 iulie 2019

Instant Camera Translation, funcționalitate Google pentru tradus „pozele”

de Covasna Media | 983 vizualizări

Un mod intuitiv și simplu de a înțelege o limbă străină atunci când călătorești este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi - de la semne și anunțuri la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situații, Google Translate oferă funcționalitatea “Instant Camera Translation” (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepți camera telefonului către textul dorit și să primești instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original. 

Google anunță o nouă versiunea acestei funcționalități, care aduce numeroase îmbunătățiri. În primul rând, Instant Camera Translation funcționează pentru mai mult de 80 de limbi, față de 38 de limbi până acum, printre care și română. Mai mult, acum traducerea funcționează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate - de exemplu din bulgară și română (până în prezent funcționa numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar și cu opțiunea „auto detect” - nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă.  

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună: când telefonul este conectat, această funcționalitate utilizează tehnologia „neural machine tranlation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Când telefonul nu este conectat la internet, se folosește de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate.  

Pentru a folosi Instant Camera Translation, căutați butonul „Cameră foto” din meniul principal al aplicației Google Translate. Vezi aici cum funcționează.

Versiunea îmbunătățită a Instant Camera Translation este disponibilă pentru aplicația Google Translate din Android și iOS.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.