Știință & Tehnologie 17 februarie 2014

Cum să-ţi meargă mai repede telefonul. 6 sfaturi utile

de Covasna Media | 765 vizualizări

Smartphone-urile devin din ce în ce mai performante, însă şi aplicaţiile mănâncă tot mai multe resurse. Aşa se face că, de multe ori, investeşti o sumă mare într-un telefon şi te trezeşti apoi că merge un pic mai repede decât melcul. E tare neplăcut să stai şi să aştepţi până îţi porneşte o aplicaţie sau până se întâmplă ceva, deşi ai apăsat pe ecran acum 10 secunde.

Aceste sfaturi sunt menite să te ajute să ai un telefon un pic mai rapid, fie el model de top sau model mai ieftin.

1. Instalează doar aplicaţii compatibile şi de încredere

Dacă ai Android, e o idee bună să te limitezi la magazinul Play.

Atunci când instalezi o aplicaţie care nu e chiar compatibilă, se pot întâmpla mai multe lucruri. Spre exemplu, unele feature-uri s-ar putea să nu meargă. Apoi, e posibil să îţi fie foarte greu să o dezinstalezi. Mai mult ca sigur când instalezi o aplicaţie care nu e chiar compatibilă, telefonul ţi se va bloca.

2. Curăţă smartphone-ul de aplicaţiile pe care nu le foloseşti

Nu strică, din când în când, să faci inventarul aplicaţiilor instalate, iar pe cele pe care le foloseşti extrem de rar sau de care ai uitat, să le ştergi. Acest lucru îţi va face telefonul să meargă mai bine. Să fim serioşi, puţini sunt cei care utilizează mai mult de 15 aplicaţii într-o săptămână.

3. Foloseşte o aplicaţie de tipul "task killer"

Probabil că ai multe aplicaţii care rulează în background şi care îţi mănâncă resurse. Pe unele, e posibil să fi uitat că nu le-ai închis. Ţi-o spunem din experienţă: o aplicaţie de tipul task killer îmbunătăţeşte mult performanţele telefonului. Advanced Task Killer din magazinul Play este una dintre variante, însă vei vedea că oferta e bogată. Unele dintre acestea au opţiunea "Auto Kill".

Clean Master e un alt soft care te poate ajuta să faci curăţenie în telefon şi să îl ajuţi să prindă viteza. Din când în când îţi va spune că memoria telefonului e folosită în proporţie de 90% şi că e timpul faci ceva.

4. Atenţie la widgeturi

Acestea pot îngreuna performanţele telefonului. Acordă puţină atenţie widgeturilor care se updatează des, pentru că în principal acestea îţi consumă resurse. Dacă le elimini, telefonul tău va merge mai bine.

5. Instalează-ţi un antivirus pentru mobil

... şi alege unul bun, în care ai încredere. Vei găsi în magazinele de aplicaţii inclusiv produse gratuite. Limitează-te, totuşi, la unul singur. Dacă ai două astfel de softuri, nu vei avea un telefon mai rapid.

6. Wallpaperul

Dacă ai un wallpaper cu culori frumoase care se mută dintr-un loc în altul, e posibil să îngreunezi funcţionarea telefonului. Lasă un fundal simplu, sunt şi alte modalităţi prin care poţi să îţi impresionezi prietenii.

(yoda.ro)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.