Știință & Tehnologie 3 noiembrie 2013

Cum poţi să dai click dreapta pe site-urile care nu permit acest lucru

de Covasna Media | 853 vizualizări

Soluţia e simplă şi accesibilă cu ajutorul unei singure extensii pentru browser.

Unele site-uri nu îţi permit să dai click dreapta, din motive de copyright, altele au propriile lor meniuri enervante. Din fericire, există mai multe soluţii, pentru fiecare browser.

Dacă foloseşti Mozilla Firefox, poţi descărca “Right to Click”. Cei de la Lifehacker au testat-o şi o recomandă cu căldură. Îţi permite să dai click dreapta pe orice site care blochează acest lucru cu ajutorul Javascript, chiar şi pe paginile mari, de genul IMDB sau Flickr. Dacă vrei totuşi să păstrezi opţiunile originale ale site-urilor respective, trebuie doar să le adaugi în whitelist.

Pentru utilizatorii de Chrome, aplicaţia care poate face acest lucru se numeşte “Allow Right-Click". Se găseşte în magazinul de aplicaţii Chrome Web Store şi este gratuită. Extensia vine totuşi cu un preţ: trebuie să suporţi câteva reclame. Din fericire, dacă te deranjează sau nu vrei să-i dai o mână de ajutor dezvoltatorului ei, poţi debifa această opţiune. Allow Right-Click e deocamdată la primele versiuni şi nu funcţionează prea bine în cazul site-urilor care îşi creează singure meniurile de context, cum e cazul Gmail. În schimb, merge foarte bine pe Flickr sau Youtube.

(yoda.ro)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.