Știință & Tehnologie 3 octombrie 2013

Cum poţi să ai telefonul încărcat o lună fără să îl conectezi la priză

de Covasna Media | 826 vizualizări

Marea problemă a smartphone-urilor, tabletelor și notebook-urilor, care până acum nu avea rezolvare, era autonomia bateriei mult prea mică pentru nevoile utilizatorilor.

O companie americană va scoate un acumulator pe bază de celul de siliciu, care va conține energie pentru cel puțin 2 săptămâni de funcționare a unui smartphone, informează presa americană.

Denumit Nectar, dispozitivul îți va permite să îți incarci telefon prin intermediul unui cablu USB 2.0, iar prețul nu este deloc unul mare.

În principiu dispozitivul, care costă doar 9.99 dolari, are ca target principal pe cei care seara au bateria telefonului goală sau cei care se duc în călătorii de afaceri iar bateria telefonului este goală înainte ca avionul să aterizare.

Un alt segment de clienți cărora noua baterie le va fi de un real folos sunt cei care și-au cumpărat un smartphone sau o tabletă pentru a utiliza serviciile de GPS, iar din cauza conexiunii la satelit si la internet, bateria se descarcă în doar câteva ore.

În curând compania va lansa o bateria cu 2 USB-uri pentru încărcarea simultană a două dispozitive, dar potrivit reprezentanților companiei și în acest moment prin conectarea unei prize USB se pot încărca mai multe dispozitive.

Energia din baterie poate asigura autonomia unui dipozitiv până la o lună în funcție de capacitatea acumulatorului.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.