Știință & Tehnologie 3 octombrie 2013

Cum ne "scurtează" Google memoria

de Covasna Media | 622 vizualizări

În urma unui studiu, oamenii de ştiinţă trag un semnal de alarmă. Cercetarea avansează ipoteză conform căreia căutarea pe internet îi face pe oameni să reţină mai puţine lucruri, tocmai pentru că le e comod să le acceseze oricând.

Dintre cele 2.000 de persoane participante la studiu, numai jumătate şi-au amintit când a murit prinţesa Diana, deşi s-a întâmplat în 1997, adică relativ recent din punct de vedere istoric.

Puţin mai mult de jumătate dintre respondenţi au fost capabili să spună în ce an a avut loc atacul din 11 septembrie, din Statele Unite.

Unul din trei oameni chestionaţi şi-a amintit în ce an a căzut Zidul Berlinului. Doar jumătate dintre subiecţi au ştiut cine a fost primul om care a ajuns pe lună.

90% dintre cei care au răspuns la chestionar au recunoscut că nu fac eforturi prea mari să îşi amintească lucruri pe care le e mai uşor să le caute pe internet.

Cercetarea a fost efectuată de compania Grant’s Whisky, care urmează să lanseze o campanie culturală în Marea Britanie. Fiecare cumpărător va primi o pagină de ziar din fiecare zi importantă a istoriei, din 1903 încoace, potrivit dailymail, citat de stirileprotv.ro.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.