INTERVIU 14 iulie 2023

Sinka Norbert: „Mama mereu m-a motivat să am încredere în mine și în visurile mele”

de Daniela Luca | 1233 vizualizări

Sinka Norbert are 23 de ani și este de origine din Covasna. Tânărul este implicat în mai multe organizații de voluntariat și este o dovadă vie a faptului că poți să reușești să îți îndeplinești visul dacă muncești cu pasiune pentru acest scop. În urmă cu câțiva ani și-a dorit să devină DJ, iar în prezent este unul dintre cei mai apreciați oameni din județ în acest domeniu atunci când vine vorba de petreceri. Își amintește că la început avea doar un cablu USB și o mare dorință de a reuși. A avut parte și de decepții, pentru că așa e în viață, însă a putut să învețe din propriile greșeli și să meargă mai departe, poate și mai puternic și motivat. Pentru tinerii care își doresc o carieră în același domeniu, Sinka Norbert împărtășește câteva sfaturi valoroase: să aibă încredere în ei, să nu se lase descurajați de opinii negative și să muncească în permanență pentru a-și îndeplini visurile. Cine sunt persoanele care l-au ajutat să evolueze, care este publicul lui de suflet și dacă are de gând să mai facă voluntariat și în viitor, află din interviul care face parte din campania ziarului nostru – „Tineri fără etichete: 20 de portrete”. 

- Cum te-ai descrie în câteva cuvinte? Cine e Sinka Norbert și ce ar trebui să știe lumea despre tine?

În primul rând, sunt un tânăr de 23 de ani, Assistant Manager la stayhere.ro, DJ, director la firma mea, numită SNK Events, președinte al Organizației Tinerilor din Covasna (FIKOSZ), voluntar la Asociația Salvatore. Locuiesc în Covasna, dar din august vreau să mă mut la Sfântu Gheorghe. 

- Cine sunt persoanele care te-au ajutat să devii cel care ești astăzi?

În primul rând, mama mea. Ea mereu a fost lângă mine. Mama mereu m-a motivat să am încredere în mine și în visurile mele. Mereu mi-a spus că dacă îmi doresc ceva, să merg până la capăt, să dau o sută zece la sută din mine pentru că numai așa o să am rezultate. În al doilea rând, trebuie să spun că și prietenii mei, Grüman Róbert, Olteán Csongor, Kelemen Szilárd și Antal Balázs au fost mereu lângă mine și m-au ajutat cu orice aveam nevoie. 

- Ai terminat studiile aici, la Sfântu Gheorghe?

Aici e, cred, cea mai mare greșeală din viața mea. În 2019, am terminat școala la Sfântu Gheorghe, la Științele naturii și nu am reușit să iau bacalaureatul. După aceea, m-am lăsat pentru că am vrut să îmi fac o carieră. Îmi mergea bine și m-am gândit că din asta pot să trăiesc și fără bac. Dar acum, la 23 de ani, am văzut că dacă ai o diplomă de bac, o facultate, poți să faci și mai mulți bani și să ai și mai mult succes. De atunci am mai încercat, dar nu am reușit. M-am apucat să învăț și voi încerca din nou, în august, pentru că am realizat că fără asta nu voi putea să fac prea multe în viață.

- Ai fost și voluntar pe timpul studiilor?

Da, am fost. Și în prezent sunt voluntar în cadrul mai multor organizații. Ofer prim ajutor, dar sunt și voluntar în organizația mea și totodată președinte, sunt și voluntar la HARIT, organizator și voluntar la SIC Feszt. Fac totul din inimă și pentru că îmi place să fac ceva pentru comunitatea mea, pentru prietenii mei, pentru un județ întreg. Am fost, sunt și o să fiu voluntar și pe viitor. 

- Te-ai gândit vreodată să îți construiești un viitor în străinătate sau îți place viața pe care o ai aici? 

Nu m-am gândit la asta niciodată. Mie îmi place acasă, aici în România, așa că nu m-am gândit să plec în străinătate. Mereu mi-am dorit să lucrez aici, să îmi construiesc o casă în județ, să întemeiez o familie. În excursii, vacanțe, voi mai pleca, dar să locuiesc în străinătate sau să lucrez acolo, nu, niciodată. 

- Cum a început povestea cu muzica? De câți ani ești DJ?

Cariera mea de DJ a început în 2016. La Zilele Tinerilor la Reci a fost și un DJ și acolo am văzut cât de fain e și ce atmosferă a creat și atunci m-am hotărât că vreau și eu să îmi construiesc o carieră din asta. În primii doi ani, toată lumea a râs de mine. Credeau că nu o să ajung niciodată DJ, încercau să mă convingă să mă las de treaba asta, dar mama mereu a fost de partea mea. Spunea să las lumea să râdă și să continui să am încredere în mine. Și am avut! Cei care au râs atunci de mine, acum mă sună și mă caută pentru botezuri sau nunți. Mereu accept, dar pentru ei prețul e dublu. N-am avut nimic la început, numai un cablu USB, iar apoi încet, încet am strâns bani, am cumpărat un laptop, după aceea o consolă, niște boxe și astfel am reușit să îmi măresc firma. 

- Când ți-ai luat primele platane și cum a fost primul contact? Ce ai simțit atunci?

Cred că prin 2018, pentru că până atunci am pus muzică de pe laptop, ca un începător. Iar după ce am strâns bani, am luat primele platane și o consolă și cred că primul chef la care am fost invitat a fost un majorat. Atunci m-au înțeles că sunt la început de drum, m-au ajutat și până la urmă acea petrecere de 18 ani a ieșit foarte fain. După aceea, a urmat o perioadă în care am învățat. Am făcut și un curs de DJ la Cluj, am și diplomă acreditata la Ministerul Muncii si sunt si calificat la DJ. Atunci totul a devenit oficial. 

- De ce crezi că ai devenit atât de popular? De ce te place lumea și te invită să fii sufletul petrecerii lor?

Mereu încerc să dau tot ce am mai bun din mine pentru că oamenii care m-au chemat la petrecere au avut încredere în mine și au avut niște așteptări. Mereu vorbesc și la microfon cu publicul, merg între oameni. Nu mă gândesc doar la bani și să treacă cumva seara ca să plec mai repede, ci chiar merg și mă distrez împreună cu oamenii, pentru că așa e cel mai bine. 

- Ce abilități/calități ar trebui să aibă un DJ? 

Un DJ trebuie să mixeze pentru oamenii care l-au chemat și au avut încredere în el. Dacă oamenii au pretenții la o anumită piesă, trebuie să o pui, pentru că de aceea te-au chemat, ca să le faci pe plac. Sunt unii DJ care nu acceptă să pună piese pe care le cer oamenii. Nu vorbesc de festivaluri, ci de petreceri private, unde trebuie să pui muzică pe gustul oamenilor de acolo, să te mulezi după preferințele lor, nu după ale tale. Trebuie să creezi o atmosferă foarte faină și să trăiești alături de ei. 

- Care a fost cea mai mare scenă pe care ai pus muzică? 

Cea mai mare scenă unde am pus muzică a fost în la Vibe Festival, la Târgu Mureș, în 2022, unde au fost peste zece mii de persoane, dar publicul care îmi place cel mai mult și cu care mă distrez în fiecare an și unde mereu am onoarea să pun muzică, este cel de la SIC Feszt. Mereu iese ceva fenomenal. Anul trecut, au fost șase mii de persoane, iar la final au strigat numele meu. Cea mai mare scenă a fost la Vibe, dar publicul meu de suflet este la SIC Feszt, acasă, la Arcuș. 

- Ce planuri de viitor ai? Ce vise ai? 

De anul trecut, din septembrie, am și firmă, SNK Events. Acum mă ocup cu sonorizarea, cu închirieri de boxe și vreau să merg pe acest drum mai departe. Vreau să îmi cumpăr cât mai multă aparatură, să investesc într-o scenă, să am cât mai multe petreceri. Iar ca DJ, aș vrea să mixez cândva la Untold. Cred că aici în România, cea mai mare recunoaștere pentru un DJ este să mixeze la Untold. Mereu spun că e un lucru să primești salariu mare și să nu îți placă ce faci și e altceva dacă primești un pic mai puțin, dar faci ceva din inimă. Dimineața mergi cu alt chef la muncă, nu te duci la birou numai ca să treacă ziua cumva. 

- Ai vreun sfat pentru tinerii care visează la o carieră în acest domeniu? 

Cel mai prețios sfat pe care pot să îl dau este cel pe care l-am primit și eu de la mama. Sfatul este să aibă încredere în ei. Dacă au un vis, să nu asculte ce spun ceilalți și să muncească de dimineață până seara până va deveni visul realitate. 

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.