CULTURA 18 martie 2013

Zilele Culturale Deschise încep joi

de Covasna Media | 600 vizualizări

Între 21–23 martie demarează programul de patru ani „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc”. În organizarea evenimentului s-au implicat toate instituţiile culturale din oraş, precum şi organizaţiile non-guvernamentale care activează în domeniul cultural.

Prin acest eveniment, scopul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe este acela de a aduce publicul mai aproape de instituţiile culturale, iar în decursul acestor trei zile oricine poate face o incursiune în spatele culiselor, şi poate afla cum decurge viaţa de zi cu zi în aceste instituţii, poate purta discuţii cu conducătorii acestora, cu organizatorii culturali – cu cei care dau naştere vieţii culturale în muncipiul nostru. De asemenea, toţi cei interesaţi se pot întâlni cu actorii preferaţi şi pot face cunoştinţă cu viaţa mirifică a păpuşarilor. Dincolo de posibilitatea de a cunoaşte viaţa instituţiilor de cultură, dorim să creăm un cadru pentru întâlnirile directe şi nemijlocite cu artiştii, cu creatorii individuali şi cu diferitele grupări artistice din oraş. Conceptul acestui eveniment seamănă mult cu „Noaptea muzeelor” care, pe lângă programele existente permanente, oferă evenimente mai accesibile şi mai diversificate, de multe ori mai neconvenţionale, atrăgând astfel un public mai larg.

Programul „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc” iniţiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este mai mult decât o serie de evenimente, este un întreg pachet de activităţi care are la bază un sistem de valori şi obiective strategice bine stabilite, care, pe de o parte, la nivel local, duce la îmbogăţirea valorilor culturale, iar pe de altă parte, la nivel regional, va face posibilă construirii brandului oraşului Sfântu Gheorghe, ca şi capitală culturală.

Programul „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc”  va demara cu ani tematici, 2013 este Anul sunetului şi al cuvântului – se vor celebra muzica şi literatura, 2014 va fi Anul Jocului – celebrarea artelor teatrale, 2015 va fi Anul Tradiţiilor – prin marcarea culturii tradiţionale, iar anul 2016 va fi Anul Imaginii – an dedicat culturii vizuale: artă plastică, fotografie, film, design.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.