Centrul de Cultură Arcuş organizează astăzi, ora 16 Concert dedicat Zilei Naţionale a României
Recital oferit de soprana Andromeda Nemeş, pianista Ana – Maria Negrea, pianista Sânziana Mircea
În programul Andromedei Nemeş şi al Anei - Maria Negrea:
• Tiberiu Brediceanu - cântecele „Cine maude cântând“, „Vai bădiţă, dragi ne-avem“, „Mulţumesc măicuţei mele“ şi aria „Floricică de pe apă“ din opereta „La seceriş“
• Nicolae Bretan - Ea vine de la moară
• Mihail Jora - Ghicitoarea opus16, nr.1
• Franz Liszt - Freudvoll und leidvoll
• George Enescu - liedurile „Estrene a Anne“, „Languir me fais“, „Aux damoyselles paresseuses descrire a leurs amys“ dintre cele „Şapte cântece pe versuri de Clement Marot opus 15“
• Eduard Caudella - Ochi albaştri-s drăgălaşi
• Wolfgang Amadeus Mozart - aria Despi nei In uomini, in soldati din opera „Cosi fan tutte”
În programul Sânzianei Mircea:
• Johann Sebastian Bach - Ferruccio Busoni - Chaconne în re minor
• Frederic Chopin - Balada nr. 4, op. 52, fa minor
• George Enescu - Pavana din Suita op. 10
Recital propus şi prezentat de criticul muzical Ecaterina Stan
Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un microbuz cu plecare la ora 15:30 din faţa Tetrului.
Andromeda Nemeş
Soprana Andromeda Nemeş este solista Operei din Braşov. S-a născut la Târgu Mureş şi a absolvit cursurile Facultăţii de muzică din Braşov, mai întâi pedagogia apoi canto, iar masteratul şi l-a susţinut la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa distinsei profesoare Georgeta Stoleriu.
S-a perfecţionat şi la cursurile de măiestre susţinute de Cornel Murgu, Eugenia Moldoveanu, Felicia Filip si Georgeta Stoleriu. Repertoriul Andromedei Nemes cuprinde roluri din opere de Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Straussfiul, prezentate în spectacol, precum şi paginii camerale, lieduri, arii din muzicaluri, operete, opere.
Ana-Maria Negrea
Pianista Ana-Maria Negrea sa născut în urma cu 25 de ani în Moeciu de Jos şi a studiat la Liceul de Muzică din Braşov, la clasa cunoscutei şi preţuitei profesoare Corina Ibanescu, cu care a lucrat apoi şi la Facultatea de Muzică a Universităţii de Muzică din Braşov, dând şi examenul de master. Este o foarte bună interpretă de muzică de cameră, dedicându-se artei speciale de a acompania voci şi instrumente în egală măsură. În repertoriul pianistei se regăsesc lucrări de D. Scarlatti, A. Soler, J.S. Bach, F. Haendel, G .Ph. Tellemann, J. Haydn, W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Chopin, F. Liszt, S. Rachmaninov, R. Schumann, J. Brahms, P. I. Ceaikovski, Ed. Grieg, C. Debussy, M. Ravel, R. Strauss, G. Enescu, G. Mahler, S. Skriabin, J. Massenet, C. Franck, A. Berg, Erik Satie, G. Gershwin, Scott Joplin s.a. Ana-Maria Negrea a fost pianista acreditată la prima ediţie a Cursurilor de Măiestrie susţinute de maestra Georgeta Stoleriu în vara lui 2010, la Centrul de Cultură Arcuş.
Sânziana-Denise Mircea
Sânziana Mircea este elevă în clasa a XII-a la Liceul de Muzică George Enescu din Bucureşti, la clasa profesoarei Olga Szel. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu profesoara Elena Dumitrescu. Din septembrie 2008, Sânziana se pregăteşte şi cu profesor universitar dr. Stela Drăgulin. Pe parcursul celor 11 ani, a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, câstigând zece premii I, dintre care cele mai importante sunt cele de la Festivalul şi Concursul Internaţional de Piano Forte Beethoven şi clasicii - Salerno, Italia, 2003, Concursul Internaţional de Pian Ciudad de San Sebastian - San Sebastian, Spania, 2005, Festivalul Concurs J.S.Bach - Cluj Napoca, 2006, Concursul Naţional Carl Czerny - Piatra Neamt, 2007, Concursul Gradus ad Parnassum – Bucureşti, 2009. Sânziana Mircea a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate, dintre care pot fi menţionate cele din sălile Ateneului Român, la Filarmoni ca de Stat din Sibiu, Institutul Cultural Român din Berlin, Ambasada României de la Washington, în Piaţa Festivalului George Enescu, sub egida Festivalul dedicat tinerilor de Centrul de Cultură Arcuş, în seria de concerte Muzicieni de azi, muzicieni de mâine, în Festivalul Tinerii şi muzica, organizat de Teatrul Act din Bucureşti.
În toamna anului 2007, Sânziana Mircea a întreprins primul turneu artistic în SUA, susţinând cinci recitaluri în Washington DC, Chicago, Hartford (CT), Wilmington şi Georgetown (DE). Sânziana Mircea este membră a Fundaţiei Remember Enescu, condusă de profesoara Mihaela Tomescu.
Repertoriul cuprinde un număr semnificativ de opusuri dedicate pianului şi muzicii de cameră, precum şi pagini concertistice semnate de Mozart, Chopin şi Sostakovici. Sânziana Mircea a debutat în concert în septembrie 2010, cu Filarmonica din Arad şi maestrul Dorin Frandeş, interpretând Andante Spianato si Marea polone de Frederic Chopin.