Asociaţia Ecou sărbătoreşte zece ani de activitate continuă
Zilele Ecou aduc săptămâna viitoare la Sfântu Gheorghe filme, spectacole, competiţii, petreceri şi recunoaştere
Săptămâna viitoare debutează prima ediţie a Zilelor Ecou, un eveniment organizat de Asociaţia de tineret Ecou şi care marchează zece ani de acţiuni şi evenimente în slujba tinerilor şi a comunităţii.
Coordonatorul de Programe al Zilelor Ecou, Mădălin Guruianu, a declarat că evenimentul încununează cei zece ani de maturitate ai Asociaţiei Ecou, care în ultimii ani a organizat evenimente cu adevărat importante în Sfântu Gheorghe şi astfel şi-a câştigat un loc sigur în rândul celor care doresc să se implice şi vor să facă parte activ din tot ceea ce înseamnă viaţa socială a oraşului.
„Am dorit să cuprindem cât mai multe evenimente cu o adresabilitate cât mai largă. Gala „Viitorii lideri ai Comunităţii” este un eveniment cu tradiţie, Debate Cornerul la fel, în vreme ce Balul Ecou este o premieră urmată de turneul naţional al Teatrului Naţional de Operetă. Cred că putem sărbători acum, văzând că am reuşit să facem tinerii să se implice în cât mai multe acţiuni şi am ajuns la colaborarea şi cu tinerii maghiari, în evenimente comune, stabilind astfel un dialog. Cred că Asociaţia Ecou a fost permanent deschisă dialogului dintre tinerii români şi maghiari, fără să omită însă nici partea comunităţii româneşti, pe care am căutat mereu să o mulţumim, să organizăm lucruri care să i se potrivească – iar evenimentele din ultima perioadă vorbesc în acest sens”, a mai spus Mădălin Guruianu.
Zilele Ecou vor debuta miercuri, 15 mai, de la ora 19 cu un Debate Corner pro și contra „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală Europeană 2021”, care se va desfăşura în Pavilionul din Parcul Central Elisabeta. De la ora 21, seara va continua în aceeaşi locaţie cu Cinema în aer liber, iar cei prezenţi vor viziona unul dintre cele mai celebre filme ale momentului, „Condamnat la viaţă”, cu Gerard Depardieu, în regia lui Bogdan Dryer; intrarea este liberă.
Pe 16 mai va avea loc Balul Ecou, un eveniment în premieră şi care îi va cinsti de fapt pe toţi cei care au crezut în Asociaţia Ecou şi au sprijinit evenimentele acesteia – persoane fizice, instituţii, firme, astfel că intrarea aici va fi pe bază de invitaţie.
A doua zi, pe 17 mai, Centrul de Cultură Arcuş va găzdui Gala „Viitorii Lideri ai Comunității 2013”, iar seara, de la ora 19, trupa de teatru Ecou va prezenta la Colegiul Naţional Mihai Viteazul o piesă de teatru-forum.
Sâmbăta viitoare, Muzeul Naţional al Carpaților Răsăriteni și Muzeul Național Secuiesc aşteaptă vizitatori în cadrul Zilei şi Nopţii Muzeelor, astfel că intrarea va fi liberă.
Sâmbătă seara, de la ora 18, Orchestra Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” va prezenta pe scena mare a Teatrului „Invitaţie la Vals”, avându-l ca dirijor pe Ciprian Teodorașcu; preţul unui bilet este de 20 de lei. Pe 19 mai, duminică, de la ora 9.00, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” prezintă opereta pentru copii „Cocoşelul neascultător” de Constantin Ungureanu, libretul Ion Lucian, tot pe scena TAM; preţul unui bilet este de 10 lei. De la ora 19, Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian” va prezenta „Contesa Maritza”, operetă în două acte, regia fiind semnată de Răzvan Dincă, ior costumele de Doina Levintza. Spectacolul va avea loc în Sala Mare a TAM, iar preţul unui bilet este 20 de lei.
Biletele se găsesc la Biroul de evenimente culturale / Teatru sau pot fi rezervate la numerele de telefon 0747.035.080, 0753.431.421.
„Observatorul de Covasna” şi www.covasnamedia.ro vă oferă prin concurs câte două invitaţii la fiecare dintre cele trei spectacole ale Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”. Detalii despre cum puteţi câştiga una dintre cele şase invitaţii aflaţi de pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/covasnamedia.