EDUCATIE 14 ianuarie 2020

Un liceu covăsnean, „fabrică” de olimpici

de Daniela Luca | 5042 vizualizări

Ministerul Educației i-a premiat cu bani pe elevii performanți 

Pe locul trei în topul liceelor în care învață cei mai mulți olimpici internaționali se află Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe cu opt elevi care au câștigat medalii și premii în 2019. Aceștia s-au remarcat la matematică și la literatura maghiară. 

Miklòs Janka, Miklòs Csenge, Roth Apor, Kotrò-Kosztàndi Anna, Kàdàr Fruzsina, Kovàcs Petra, Tamàs Pèter și Ràduly Roland sunt cei opt elevi ai Colegiul Național „Székely Mikó” care au reușit să obțină rezultate remarcabile la olimpiadele  internaționale și concursurile regionale în anul 2019. 

Ei au câștigat o medalie de aur, două medalii de argint, patru medalii de bronz și două mențiuni, conform datelor furnizate de Ministerul Educației, pentru wall-street.ro.

Sumele de bani acordate elevilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele și concursurile internaționale, conform aceleiași surse, sunt de 9.720 lei pentru locul I, 8.330 de lei pentru locul II, 5.950 de lei pentru locul III și 4.065 lei de lei pentru mențiune. 

„Suntem foarte mândri de elevii și de profesorii noștri pentru rezultatele obținute. De fapt în fiecare an avem elevi olimpici. Din 2011, de când sunt eu director, dar și înaintea mea, în fiecare an am avut elevi premiați de către Ministerul Educației. Ei au obținut rezultate la concursuri și olimpiade internaționale. Acum am avut rezultate la matematică și la limba maghiară și aici mă refer la concursuri care sunt recunoscute de către MEN. În afară de acestea, avem și alte concursuri, de exemplu la biologie am avut premiul I la Budapesta, la economie am avut premii foarte, foarte prețioase. Deci mai avem elevi premianți, dar la concursuri recunoscute de către MEN i-am avut pe acești opt elevi”, ne-a spus directoarea Colegiului Național „Székely Mikó”, Kondor Ágota. 

Totodată și profesorii care au pregătit elevii, dar și școala pe care o frecventează olimpicii obțin premii. 

„În fiecare an am primit premii și la fel și anul acesta. Facem un buget și în cabinete cumpărăm culegeri și alte dotări care să îi ajute pe elevi să aprofundeze materiile”, a mai adăugat Kondor Ágota.

Pe locul I în topul liceelor cu cei mai mulți olimpici s-a situat Liceului Internațional de Informatică București, cu 46 de distincții, iar pe locul II, cu 14 premii, s-a clasat Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Pe listă se mai află și licee din Baia Mare, Ploiești, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Gura Humorului. 

Datele Ministerului Educației mai arată că  în 2019, cei 163 de olimpici ai României au obținut în total 192 de premii la concursurile internaționale la care au participat. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.