UBB Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile pentru 360 de studenți
Peste 100 dintre „boboci” au ales Economia
Luni, 30 septembrie, Extensia universitară „Babeș-Bolyai” din Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile pentru cei 360 de studenți. Cursurile vor începe săptămâna viitoare în cadrul a trei facultăți: Facultatea de Știinte Politice, Aministrative și ale Comunicării, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.
Deschiderea anului universitar 2019-2020 a fost diferită față de anii precedenți când studenții de la toate cele trei facultăți se adunau în Aula Magna de la parterul clădirii. De data aceasta, luni, 30 septembrie, profesorii de la fiecare specialitate în parte au organizat un curs prin care au dat startul noului an universitar.
În ceea ce privește „bobocii”, ca și anul trecut, cei mai mulți s-au înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA). În total 215 studenți au început noul an universitar în cadrul acestei facultăți, dintre care 108 sunt în anul I.
La Facultatea de Știinte Politice, Aministrative și ale Comunicării (FSPAC) s-au înscris în total 36 de studenți în noul an. La aceștia se adaugă încă 63 de studenți care au început luni anul II și III.
Un număr de 19 studenți au ales să-și înceapă studiile în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului (FSIM), iar alții 27 sunt în anii II și III de studii.
„Așteptările mele pentru noul an universitar sunt în a-mi depăși propriile limite. Îmi doresc să fiu concentrată la capacitate maximă. Sunt sigură că profesorii vor veni în sprijinul nostru și este un aspect care îmi oferă încredere. La capitolul obiectivelor aș spune că vreau să scriu o lucrare de licență bună și să fiu implicată pentru a reuși să merg mai departe în acest domeniu”, ne-a spus luni o studentă de la FSPAC care tocmai a pășit în anul III, Iulia Maria Andonie.
Directorul extensiei, Loránd Cziprián-Kovács a subliniat din nou calitatea învățământului covăsnean și i-a felicitat pe studenții care au ales să își facă studiile acasă.
„Cei care au ales să învețe aici au făcut o alegere bună pentru că în străinătate viața de student este mai grea. Celor care termină anul acesta facultatea le-aș spune că dacă au terminat economice, să se țină de chintesența economiei, să facă bani. Dacă termină administrație publică le-aș zice să țină cu dinții de chintesența politicilor publice. Fă bine pentru comunitate. Nu îngreuna situația nici pentru comunitate, nici individual. Ține cu dinții de ceea ce ai învățat și se presupune că știi. Și cei de la protecția mediului trebuie să ia în calcul nevoile comunității, societății în care trăiesc”, ne-a spus Loránd Cziprián-Kovács, adăugând totodată că FSPAC s-a îmbogățit în acest an cu doi profesori noi, de drept și de cercetare științifică.
Se pare că de la an la an sunt tot mai multe persoane care aleg Extensia universitară „Babeș-Bolyai” din reședința de județ. Dacă anul trecut dintre cei 336 de studenți care au început noul an universitar, 105 erau în anul I, anul acesta sunt 163 de nou-veniți.