EDUCATIE 20 decembrie 2017

Tinerii investesc înțelept în viitorul lor

de Covasna Media | 1284 vizualizări

Bursele Covalact-Ecou au fost înmânate

Sediul firmei Covalact din Sfântu Gheorghe a găzduit marți, 19 decembrie, evenimentul de înmânare a deja celebrelor burse „Covalact – Ecou”, în valoare de 1500 lei fiecare.

Beneficiarii burselor au fost acei elevi care au excelat în studii, dar care au dat și dovadă de implicare în societate, fiind voluntari activi în diferite organizații. Cei 10 elevi, care au câștigat premiul oferit de Asociația pentru Tineret Ecou, cu sprijinul Covalact, pe bază de dosar, sunt de la trei licee din Sfântu Gheorghe, respectiv Colegiul Székely Miko, Colegiul Național Mihai Viteazul și Liceul Mikes Kelemen.

Juriul care a decis soarta burselor și care a avut de analizat 35 de aplicații, respectiv 35 de dosare stufoase, a fost alcătuit din Roxana Naum, Oana Păduraru, Nemes Áron, Rusznák Gabriella și Márkosi Márta.

În ordinea punctajului obținut, lista premiaților arată astfel: Róth Apor, Bakó Bence, Lașcu Vlad, Kotró-Kosztándi Anna, Harkó Csanád, Béres Márton Norbert, Eduard Brandabura, László Fruzsina, Păcurariu-Nagy Helén, Mán Rebeka.

În afară de performanțele obținute la diferite materii și concursuri, cei amintiți au activat ca voluntari la organizații umanitare, la biserici sau în organizații ale elevilor.

Tinerii prezenți au fost felicitați pentru rezultatele obținute de Alexandru Újvárosi-Brezeanu, președintele asociației Ecou, dar și de Oana Laslo, directorul adjunct al Covalact. Diplomele și plicurile conținând suma de 1500 de lei au fost înmânate elevilor de Anda Dobre, managerul de resurse umane al firmei de prelucrarea laptelui.

Cu privire la utilizarea acestor fonduri, elevii au deja planuri foarte înțelepte și demne de apreciat: unul investește în obținerea permisului de conducere, alt elev își va cumpăra o trompetă nouă, o atletă își va procura echipament sportiv nou, iar altă bursieri păstrează banii pentru anii universitari, dar și pentru o călătorie mai deosebită.

Bodor Tünde

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.