EDUCATIE 27 august 2020

Scenariul galben ar putea fi aplicat în câteva unităţi şcolare din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc

de Agerpres | 5149 vizualizări

Scenariul verde, care presupune prezenţa fizică a copiilor la cursuri, va fi aplicat în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Covasna, însă există şcoli în care este posibil să se aplice scenariul galben, caz în care se vor face şi cursuri online, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar, Kiss Imre.

Potrivit acestuia, scenariul galben ar putea fi aplicat în unităţile şcolare cu un număr mare de copii, cum sunt cele din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

Kiss Imre a precizat că până la ora actuală în peste două treimi din unităţile de învăţământ din judeţ s-au găsit soluţii pentru a se putea asigura măsurile de distanţare fizică în sălile de clase, astfel încât elevii să poată veni toţi la şcoală într-un singur schimb, printre acestea numărându-se şi înlocuirea băncilor de două persoane cu mese pentru o singură persoană sau delimitarea cu plexiglas.

În schimb, în şcolile cu efective mari de elevi, precum cele din municipii, încă se mai caută soluţii.

Kiss Imre a menţionat că varianta organizării cursurilor în două schimburi pentru a se putea asigura măsurile de distanţare fizică este exclusă în condiţiile în care nu există fonduri pentru plata orelor suplimentare ale cadrelor didactice, iar în aceste cazuri s-ar putea aplica scenariul galben, care presupune scindarea grupelor, jumătate dintre elevi urmând să vină la şcoală, iar cealaltă jumătate să participe la cursuri online, prin rotaţie.

„Încercăm să ne adaptăm situaţiei, trebuie să luăm măsuri de siguranţă pentru copii şi căutăm cele mai bune soluţii. (...) Facem eforturi ca să începem şcoala cât mai aproape de normalitate. Suntem în scenariul verde, practic ne pregătim pentru revenirea tuturor copiilor la şcoală, să vedem cum se poate realiza acest lucru. (...) Din discuţiile avute până acum cu directorii unităţilor de învăţământ rezultă că în majoritatea şcolilor activitatea poate începe fără probleme, cu puţine modificări de mobilier, plexiglas, dar sunt şi câteva şcoli mari unde vor fi probleme şi unde e posibil să recurgem şi la cursuri online prin rotaţie, deci să aplicăm scenariul galben“, a declarat Kiss Imre.

Acesta a mai adăugat că unităţile şcolare îşi pregătesc infrastructura şi pentru eventualitatea în care situaţia epidemiologică se va înrăutăţi în lunile următoare, iar cursurile se vor face exclusiv online.

În ultimele 5 luni, 1.030 de cadre didactice din judeţ au participat la cursuri de utilizare a platformelor digitale, iar alte 1.000 vor face cursuri în perioada 1-14 septembrie.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.