EDUCATIE 10 august 2017

Răileanu (multiplu campion naţional de karting): Tabăra de karting responsabilizează şi disciplinează copiii şi nu e mai riscantă decât altele

de Agerpres | 1056 vizualizări

Aproape 20 de copii participă săptămâna aceasta la o tabără de karting, organizată la Târgu Secuiesc de un club sportiv care și-a propus să popularizeze și să dezvolte acest sport în România, președintele acestuia punctând că „este un sport care responsabilizează și disciplinează copiii“.

Președintele clubului, Constantin Răileanu, a declarat pentru AGERPRES că programul taberei include atât cursuri de pilotaj, de educație rutieră, pregătire fizică și ateliere de dezvoltare personală, cât și excursii și programe recreative.

Potrivit acestuia, în prima serie, desfășurată luna trecută au participat peste 25 de copii din țară și străinătate, respectiv din Franța și Norvegia, iar cea de-a treia serie, pentru care se mai fac înscrieri, va avea loc în Italia, în toamna acestui an.

„Tabăra de karting este diferită de alte tabere pentru că are un specific aparte, dar și un program foarte variat și complex. Ne implicăm foarte mult în activitățile cu copiii (...) și vrem să le oferim o experiență de neuitat, în urma căreia să iubească acest sport (...) Kartingul este un sport care responsabilizează și disciplinează copiii, antrenează corpul și inteligența, (...) călește și creează caractere puternice și frumoase“, a declarat Constantin Răileanu.

Cursurile teoretice și practice se desfășoară pe circuitul de karting de la Târgu Secuiesc, care măsoară 1.431 metri lungime și îndeplinește standardele de siguranță impuse de Federația Internațională de Karting.

„Am ales acest circuit pentru că este unul dintre cele mai moderne din țară și îndeplinește standardele internaționale de siguranță. Ținem foarte mult la siguranța copiilor, pentru că, într-adevăr este un sport care implică risc, însă noi folosim karturi de competiție omologate de Federația Internațională, adecvate vârstei lor și echipamente de protecție dintre cele mai performante (...) Aparent e o tabără 'riscantă', dar să știți că nu sunt mai multe accidentări decât într-o tabără de schi sau una de fotbal. Activitățile se desfășoară sub îndrumarea unor instructori specializați, cu o vastă experiență“, a mai spus Constantin Răileanu.

Organizatorii taberei au oferit părinților posibilitatea de a-și însoți copiii în această tabără, cu condiția să-și achite cazarea și masa și să nu intervină prea mult în activități.

Constantin Răileanu, multiplu campion național de karting, absolvent al școlii de pilotaj La Filierre FFSA, Le Mans (Franța), a precizat că a fondat Clubul de karting Real Racing după ce și-a încheiat cariera de pilot, în urmă cu zece ani, dedicându-și timpul formării noilor campioni și promovării acestui sport.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.