EDUCATIE 19 septembrie 2013

Proteste ale elevilor din Târgu Secuiesc pentru banii de navetă

de Agerpres | 630 vizualizări

Peste 300 de elevi de la patru licee din municipiul Târgu Secuiesc au protestat joi faţă de nedecontarea abonamentelor de navetă din precedentul an şcolar.

La finalul cursurilor, aceştia au format lanţuri vii în faţa liceelor şi au afişat pancarte prin care solicitau Ministerului Educaţiei plata sumelor restante. Elevii susţin că nu au primit banii de navetă din noiembrie anul trecut, lucru confirmat şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

Şefa instituţiei, Keresztély Irma, a declarat că Ministerul Educaţiei datorează elevilor din judeţ aproape două milioane de lei pentru abonamentele de navetă şi a mai adăugat că se caută soluţii pentru plata restanţelor până la sfârşitul acestui an.

„Încă avem datorii neonorate de anul trecut şi integral pentru anul 2013. Practic, datoriile ministerului se cifrează la 1,97 de milioane de lei”, a precizat Keresztély Irma.

Potrivit acesteia, în judeţul Covasna sunt aproape 2.500 de liceeni care fac naveta la oraş pentru că în reţeaua şcolară nu există licee în mediul rural.

În cursul zilei de miercuri au fost organizate acţiuni de protest şi în oraşele Sfântu Gheorghe şi Baraolt, la care au participat peste 100 de elevi, iar săptămâna viitoare vor fi organizate şi în staţiunea Covasna.

Acţiunile sunt iniţiate de Asociaţia tinerilor maghiari, care a adunat, în ultimele luni, aproape 3.000 de semnături de la elevi şi părinţi, pentru demiterea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alex, 21 septembrie 2013
Este un punct de vedere. Sunt de acord cu faptul ca, programul ,,cornul si laptele" nu este aplicat pentru a-si atinge scopul. Insa, nu sunt de acord, cu faptul ca, elevii, care nu au o alta citeste integral
Kviatkovski, 21 septembrie 2013
Da.Si de aceasta data se pot spune multe.Ori Statul Roman este incapabilsa gestioneze o situatie ori noi cetatenii suntem prea pretentiosi si cerem cam mult.Dupa cate imi aduc eu aminte si noi am citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.